Suporterii ros-albastrilor fac demersuri pentru salvarea clubului

1
Posted June 18, 2014 by Lucian Popa in Fotbal

001

LUCIAN POPA

Este foarte clar că la Oradea, Primăria şi Consiliul Local Oradea este la mâna primarului Ilie Bolojan. La prima întâlnire cu reprezentaţii mass-media din sport din urmă cu ceva ani bun, Ilie Bolojan anunta că va susţine sportul şi că a practicat în tinerete karate. Vremurile s-au schimbat. Bolojan nu mai doreşte să susţină sporturile care nu fac parformanţă. Aici vorbim şi de FC Bihor. Pe undeva primarul are dreptate, echipa a promovat în Liga I dar nu a putut să joace pe teren datorită datoriilor acumulate de foştii preşedinti din Iosif Vulcan. Clubul a fost susţinut iar rezultatele au întârziat să apară iar imaginea roş-labaştrilor a fost asociată mereu cu instabilitatea. Dar în Adunarea Generală a Asociaţiilor fac parte colegi de partid ai primarului ca şi Florin Birta, Daniel Negrean sau Eduard Florea, unul mai priceput ca altul la fotbal. Nu altceva… Deciziile sportive au fost doar aproabate fiind luate de Şerban Morcan, actualul preşedinte al cărui mandat expiră pe data de 30 iunie.
FC Bihor a intrat în insolveţă şi avea de plătit datorii undeva in jurul cifrei de 1 milion de euro. S-au plătit o parte din rate către insolvenţă aproximativ 80 000 lunar, dar de un an de zile Primăria Oradea nu a mai plătit nici o rată. De vineri Ilie Bolojan a anuntat sec că nu va mai susţine activitatea la FC Bihor. Fără nici o discuţie. Poate are bine să se mai gândească sau poate că la acestă oră primăria şi consiliul Local Oradea nu are bani pentru fotzbal. scur şi la obiect.
Daniel Bokor liderul suporterilor Peluza Nord şi preşedintele Asociaţei suporterilor de la FC Bihor a încercat unele demersuri pentru a se găsi o soluţie salvatoare. Luni 17 iunie a postat trei benere pe trei poduri diferite în municipiul Oradea cu mesajul “Salvaţi FC Bihor”. O idee bună, dar mesajul trebuie să-l audă factorii de decizie. Marţi a fost în audienţă la Consiliul Judeţean (CJ) Bihor, cealaltă entitate care susţine clubul, dar nu a fost primit de preşedintele Cornel Popa. Ceva consilier personal, Carţiş, care nu are nici o treabă cu fenomenul a fost pe post de “porumbel voiajor” pentru a transmite mesajul suporterilor către conducere. FC Bihor nu trebuie să dispară. La întâlnirea cu presa sportivă şi-a expus mai multe puncte de vedere dar demersurile lui Daniel Bokor au şanse sub zero. Asta în condiţiile actualei situaţii socio-economice a României, în condiţiile în care FC Bihor are datorii la insolveţă şi sponsorii nu se înghesuie să apară. Un om de afaceri gândeşte cum să câştige bani şi nu să piardă, să-şi asocieze numele cu FC Bihor care a evitat retrogradarea la finele unui sezon nu modest ci foarte modest.
CJ Bihor a anunţat ca va susţine cel puţin încă un an activitatea singur, dar nici bugetul lor nu le permite mai mult. Luni 23 iunie suporterii intenţionează să facă un protest public în Paţa Unirii de la ora 18,00 pentru a încerca să sensibilizeze Primăria şi Consiliul Local Oradea pentru a reveni asupra deciziei. Mai greu de crezut acest aspect, dar poate totuşi în ceasul al doisprezecelea se vor gândi şi la fotbal.
O altă situaţie ar putea apărea atunci când se va declara falimentul clubului, dar s-au aruncat pe apa sâmbetei 500 000 euro plătiti deja la insolvenţă. Banii aceia cui i se vor imputa. Niciodată, dar absolut niciodată la FC Bihor nu sunt vinovaţi nimeni. Cei care au făcut datoriile sunt bine merci. Atunci mai bine se declara falimentul în urmă cu doi ani şi rămâneau cu banii.
Daniel Bokor doreşte cu ajutorul Primăriei Oradea şi CJ Bihor să organizeze o dezbatere publică sau o masă rotundă pentru a se discuta despre viitorul lui FC Bihor. Cel care care s-a luat legătura a fost Puiu Lucian, scos de la naftalină, cel care a fost cândva preşedinte şi care a acumulat datorii foarte mari. Dumitru Voloşeniuc membru în Adunarea Generală Asociaţiilor l-a arătat cu degetul atunci pe Puiu Lucian, pentru datoriile acumulate. Puiu a adus la dezbatere foştii fotbalişti de la FC Bihor plătiti la vremea lor pentru ceea ce au făcut pe misterul, Ionuţ Popa cel care a venit cu o idee genială. “Mobila se face cu maseriaşi, fotbalul cu fotbalişti” declara acest mister. Super idee… cert este un lucru, la acestă oră FC Bihor este în mâna celor de la CJ Bihor iar parnereriatul public privat ar fi singura şansă ca echipa să-şi continue activitatea. dacă se va retrage din Liga a II-a, echipa va fi retrogradată în Liga a IV-a Bihor.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

Un comentariu


  1.  
    Emerick

    Rusine Bolojane !

Adauga un comentariu


(obligatoriu)