Multitudine de probleme in esalonul secund

0
Posted July 10, 2014 by Lucian Popa in Fotbal

 

Presedintele Ligii a doua Profesioniste de Fotbal, Auras Brasoveanu, a anuntat ca va avea o intalnire cu un reprezentant al FRF in urma careia cluburilor din esalonul secund li se va propune un plan pentru organizarea competitiei in sezonul viitor. Federatia agreeaza ideea de a oferi in cadrul sediului propriu un spatiu de activitate pentru LPF 2, a mai spus conducatorul acestui organism.

 

FRF si LPF 2 doresc schimbarea, problemele echipelor raman la fel de grave si de nesolutionat la unele dintre ele

 

003“Ca si reprezentant al Ligii 2, mandatat de Adunarea Generala a Ligii 2, am inaintat un document de lucru catre FRF, dansii il analizeaza, maine (joi, n.r.) vom avea discutii asupra materialului si documentului pe care l-am inaintat noi. Poate fi adaptat, imbunatatit, este un document de lucru care sa conduca la ceea ce ne dorim noi, si anume sa organizam impreuna cu FRF, pentru sezonul 2014/2015, campionatul Ligii 2. Momentan sunt mandatat sa merg sa preiau propuneri FRF si voi avea discutii cu cine este mandatat din partea FRF sa discute pe acest subiect si voi transmite propunerile FRF colegilor mei, asa cum am facut intotdeauna. Sunt convins ca raspunsul Federatiei Romane de Fotbal va fi pozitiv si nu sunt alte variante decat sa ne dam acceptul, pentru ca sunt convins ca si dansii isi doresc ca lucrurile sa mearga cat mai bine.Ni s-a transmis ca vom avea birou in cadrul FRF, tocmai ca zi de zi sa putem fi in contact si sa putem lua deciziile cele mai bune pentru desfasurarea si organizarea noului sezon.Din pacate, problemele sunt aceleasi dintotdeauna. Lipsurile financiare, lipsa unei legislatii coerente care sa ajute cluburile in demersul lor de a atrage finantare. Plecand de la aceste lipsuri apar si probleme legate vizaivi de organizare, calitatea pe care o prezentam. Ca si numitor comun slabiciunile ar avea un singur nume: subfinantare”, a declarat Auras Brasoveanu in exclusivitate pentru Sport Total FM, in emisiunea “Trafic Sport”, realizata de Horatiu Sima.

 

Doar cu presupuneri nu putem alcatui , deocamdata, seriile de  liga a doua

 

Cat priveste programul viitorului sezon de liga a doua, situatia este departe de a se clarifica, spune presedintele LPF 2,  nefiind stabilit nici macar sistemul competitional care va fi adoptat.“Din punctul meu de vedere, principalul vinovat vizavi de incertitudinea pe care o traversam suntem noi. Daca am avea curaj sa spunem lucrurilor pe nume si sa anuntam din timp ca nu putem continua la acest nivel, am sti unde ne aflam, dar, asa,  cand facem numai supozitii, X, Y, Z se aude ca nu se inscriu, nu putem facem decat ceea ce induce regulamentul: sa-i luam in calcul si sa plecam de la premisa ca vom fi toate cele 28 de echipe prezenta la startul sezonului. E clar ca nu se va intampla lucrul asta si atunci inotam in necunoscut. Sa facem tintarul, pe cate echipe?

Nu avem cum pana la aceasta data sa spunem cu certitudine cate echipe sunt, la ce data sunt etapele si cum sa fixm tintarul. Repet, in ce sistem fixam tintarul, in doua serii cu sezon regular sau poate sistem play-off, play-out? Putem discuta?“, a punctat Auras Brasoveanu.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)