Argint pentru Andreea Chiţu la Campionatele Mondiale

0
Posted August 26, 2014 by Lucian Popa in Sporturi de contact

fotoAndreea Chițu (26 de ani foto prima din stânga) a obținut doar a doua medalie de argint din istorie pentru România la Campionatele Mondiale de judo.

La Celiabinsk, în Rusia, Chițu a reușit un parcurs superb la categoria 52 de kilograme.

Calificată direct în turul doi, românca n-a avut nicio problemă în primele două partide, cu Christianne Legentil (Mauritius) și Odette Giuffrida (Italia).

În ultimul meci al Grupei D, ea a trecut de Mareen Kraeh (Germania, numărul 3 mondial) şi s-a calificat în semifinale, unde a reușit să o învingă pe Erika Miranda (Brazilia, numărul 2 mondial). Judoka din America de Sud, răpusă prin ippon, în ultimul minut al luptei, a reușit apoi să își adjudece medalia de bronz.

În finală, românca a întâlnit-o pe kosovara Majlinda Kelmendi. Sportiva care evoluează sub steagul Federației Internaționale de Judo nu i-a dat nicio șansă româncei și s-a impus printr-un  wazari și un yuko, apărându-și titlul mondial cucerit în 2013. 

Andreea Chițu este prima femeie din România care dispută o finală mondială, nici Alina Dumitru – campioană olimpică la Beijing – nereușind să treacă vreodată de semifinale la competiția de elită, pierzând de trei ori în semifinale.

România a mai cucerit doar încă o medalie de argint în istoria participărilor la Campionatele Mondiale de Judo, în 1981, la Maastricht, de Constantin Nicolae. 

Andreea Chițu a cucerit titlul european în 2013, un argint continental în 2013, dar și un bronz mondial în 2011.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)