Atletii oradeni la Cupa Romaniei din capitala

0
Posted August 30, 2014 by Lucian Popa in Atletism

dorinaO mare parte dintre sportivi orădeni participă în acest sfârșit de săptămână la București, la întrecerile Cupei României la atletism.

Competiția, programată sâmbătă și duminică la Stadionul „Iolanda Balaș”, este un pilot, de probă în vederea desfășurării cu regularitate a unui asemenea concurs.

Întrecerile se desfășoară pe echipe, care sunt alcătuite pe regiuni geografice. Astfel, sportivii bihoreni fac parte dintr-o echipă cu atleții din județele Cluj, Sălaj, Satu Mare și Maramureș. Sunt incluse toate probele de atletism, de la 100 de metri, până la 10.000 de metri, mai puțin proba de maraton.

Din Oradea participă Dorina Korozsi (foto) de la CS Crișul, care ia startul în proba de 800 de metri și 4×400 metri (în echipă cu Bianca Răzor, Camelia Gal și Sandală Belgian).

Tot de la CS Crișul mai participă Alex Meheș (ciocan), iar de la CSM CSU LPS, Cornelia Deiac, Hallai Erika, Laviniu Chiș, Sergiu Perțe, Cristian Tăut și Eduard Hercuț.

Întrecerile aceste competiții sunt rezervate seniorilor, însă pot fi înscriși și sportivii juniori, dar să fie cel puțin juniori II. Câștigătorii de la fiecare probă vor primi câte 8 puncte, cei situați pe locul II, câte 7, și tot așa în ordine descrescătoare, până la locul VIII, care va primi un singur punct. La final, vor fi contabilizate punctele acumulate de fiecare echipă, iar cea cu numărul cel mai mare de puncte, va fi desemnată învingătoarea competiției.

Antrenorul orădencei Dorina Korozsi, Kadas Karoly, care nu este prea încântat de programarea la sfârșitul lunii august a acestei competiții, a ținut să remarce însă rezultatele atleților români din această vară de la întrecerile Campionatului European, unde România a avut 9 concurenți care au ajuns în finale, „ceea ce reprezintă un pas înainte pentru atletismul românesc”.

ebihoreanul.ro


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)