Oradenii au acumulat puncte importante pentru regiunea Nord-vest

0
Posted August 31, 2014 by Lucian Popa in Atletism
Ciao restaurant - pizzerie

corneliaStadionul “Iolanda Balasz Sooter” din Bucureşti a găzduit sâmbătă 30 august şi duminică 31 august Cupei României la atletism, un concurs inedit în care s-au contabilizat punctele la fiecare probă în parte.

Competiția, este considerată una pilot, de probă în vederea desfășurării cu regularitate a unui asemenea concurs.

Întrecerile se desfășoară pe echipe, care sunt alcătuite pe regiuni geografice. Astfel, sportivii bihoreni fac parte dintr-o echipa Nord vest cu atleții din județele Cluj, Sălaj, Satu Mare și Maramureș. Sunt incluse toate probele de atletism, de la 100 de metri, până la 10.000 de metri, mai puțin proba de maraton.

Performerul delegaţiei bihorene a fost Alexandru Meheş de la CS Crişul Oradea (antrenori Livia şi Albert Meheş) cel care a concurat în nu mai puţin de trei probe de concurs. Acesta a reuşit să se impună în proba de aruncare a ciocanului masculin după o aruncare de 54,99 m cu care a obţinut în final 8 puncte. De asemenea la disc cu o performanţă modestă 30,76 m s-a clasat pe locul al doilea şi a intrat în posesia a 7 puncte. Tot locul secund şi tot 7 puncte a primit în cadrul întrecerii de aruncare a greutăţii cu o performanţă de 12, 23 m.

Săritoarea în lungime Cornelia Deiac (foto) legitimată la CSU – CSM Oradea (Mariana Dragomir), şi-a câştigat fără probleme proba cu o performanţă de 5,92 m. Ea a cucerit 8 puncte pentru regiunea Nord-vest. O surpriză plăcută a fost orădenaul Sergiu Perţe legitimat la LPS Bihorul – CSU Oradea (antrenor Virgiliu Preda) cel care s-a impus în cadrul întrecerii de săritură în înălţime după ce a trecut peste ştacheta înălţată la 1,95 m. El s-a aflat la egalitate cu Ducu Nicuşor (regiunea Nord-est) şi au acumulat fiecare câte 7 puncte. În proba de 1 500 m masculin, orădeanul Chiş Laviniu de la LPS Bihorul Oradea (antrenor Olah Robert) a termiant al doilea cu timpul de 4,22:49 acumulând 7 puncte pentru echipa lui.

În cadrul probei de 800 m feminin, Dorina Korozsi legitimată la CS Crişul Oradea (antrenor Kadaş Karoly) a terminat concursul pe locul al treilea mult sub potenţialul ei cu 2,19: 21. Dorina a acumulat în cele din urmă 6 puncte pentru regiunea Nord-vest De asemenea în proba da ştafetă 4×400 m feminin, regiunea Nord‐vest a câştigat în cele din urmă cu timpul de 3:56.92. Din echipă au făcut parte Sarb, Maria Emilia, Korozsi, Dorina Viorica, Belgyan, Sanda şi Gal, Camelia Florina.

La ediţia din acest an a Cupei României au participat 86 de atleti, din care 37 la feminin si 49 la masculin, din 4 regiuni.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)