Arcasii oradeni au introdus Trofeul “Cheia de aur”

0
Posted September 7, 2014 by Lucian Popa in Altele sporturi
Ciao restaurant - pizzerie

IMG_6099Ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, a fost alaturi, cu sufletul si cu gindul, de arcasii din Oradea si din tara, la deschiderea Campionatului National al Romaniei, desfasurat in acest week-end la Oradea, pe stadionul Universitatii. Deoarece promisese organizatorilor, Clubul Sportiv „Redpoint” si Asociatia Judeteana de Tir cu Arcul Bihor, ca va participa la acest eveniment de anvergura, dar pentru ca probleme personale au intervenit pe neasteptate, ministrul Gabriela Szabo a trimis o scrisoare care a fost citita in deschiderea Campionatului National de Tir cu Arcul. Ministrul i-a felicitat pe organizatori pentru performanta de a pune la punct aceasta competitie nationala, precizind ca Romania are nevoie nu numai de sportivi de performanta, ci si de organizatori de performanta. Din pacate, la aceasta editie a Campionatului National, n-a fost prezenta nici o persoana din conducerea federatiei, in afara arbitrului principal FITA si EMAU Aurel Robu. La deschiderea oficiala a Campionatului National a participat si consilierul judetean Dumitru Voloseniuc, cunoscut ca un prieten al sportului.

La aceasta editie a Campionatului National, Clubul Sportiv „Redpoint” Oradea a avut o initiativa extrem de bine primita de participantii din toata tara: acordarea unui trofeu transmisibil, destinat locului I in clasamentul pe cluburi. Tirul cu arcul fiind un sport destul de individual, in general clasamentul pe cluburi era doar o statistica, nefiind recompensat pe masura. Arcasii oradeni au avut astfel initiativa de a introduce trofeul „Cheia de Aur”, acordat clubului care a obtinut cele mai bune rezultate la individual. Trofeul este o cheie de dimensiuni mari, placata prin galvanizare cu aur de 24 de karate, amplasata pe o placa de lemn de stejar antichizat, pe care este gravat cu laserul numele clubului cistigator si anul in care a obtinut titlul. Trofeul este transmisibil pina in 2020, clubul care obtine titlul in acel an urmind a pastra definitiv trofeul.

Aceasta initiativa a stirnit pasiuni printre arcasii din Romania, multe cluburi venind la Oradea in formatie cit mai buna doar pentru cucerirea acestei distinctii ! Efervescenta stirnita de acest trofeu foarte rivnit inca de la lansare a facut ca pe arena de concurs sa se desfasoare diverse strategii pentru obtinerea a cit mai multor puncte. Ramine de vazut la cine va ajunge in final „Cheia de Aur” J


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)