Auras Brasoveanu: “Promoveaza primele locuri din cele doua serii, retorgradeaza locurile 11 si 12, iar locurile 10 joaca baraj”

0
Posted September 9, 2014 by Lucian Popa in Fotbal
Ciao restaurant - pizzerie

auras-brasoveanu[1]Cele doua serii ale Ligii 2 nu mai sunt doua necunoscute dupa ce Comitetul Executiv al Ligii 2 Profesioniste de Fotbal a decis componenta lor, in urma intrunirii de miercuri. Presedintele forului, Auras Braosveanu (foto) a oferit intr-un interviu acordat pentru Sport Total FM detalii despre organizarea noului sezon al esalonului secund.
“S-a hotarat in mare parte ceea ce au hotarat cluburile de Liga 2 cand am dezbatut probleme legate de sistemul competitional, de sistemul de promovare/retrogadare, miercurea trecuta.Au fost propuneri care au privit repartizarea in mod egal a echipelor promovate din Liga 3. Plecand de la principiu sporitv, s-a ajuns la doua serii: prima serie formata din 12 echipe, cu nou promovatele FCM Dorohoi, FC Voluntari si CS Balotesti si seria a doua formata din 11 echipe, trei nou-promovate, Fortuna Campina, Pancota. Se va juca o prima parte campionat regulat, tur-retur, dupa care in play-off si play-out se va intra cu toate punctele acumulate in prima faza.Vor promova echipele calificate pe primele locuri din cele doua serii. Vor retrograda locurile 11 si 12, si echipele de pe locurile 10 vor sustine un meci de baraj, deoarece vor promova cinci echipe din cele 5 serii ale Ligii 3“, a declarat Auras Brasoveanu in exclusivitate pentru Sport Total FM, la emisiunea “Trafic sport”, realizata de Horatiu Sima.

Clinceniul a facut uz de prevederi regulamentare pentru a juca la Pitesti

Presedintele a adus lamuriri si in privinta situatiei fostului club FC Clinceni, redenumit FC Academica Pitesti, care in sezonul urmator va juca toate meciurile de acasa pe stadionul “Nicolae Dobrin” din Trivale.“FC Clinceni este inca arondata la Ilfov, pana cand va iesi hotararea judecatoreasca. Exista un articol de regulament, in situatia in care o echipa a avut probleme cu propriul teren poate sa joace pe un teren nu mai departe de 200km, nu mai mult de 2 ani, prevederi de care au uzat.Vor fi trecuti in documente sub denumirea de Academica Pitesti, pentru ca au acest demers in decurs de desfasurare, actele sunt depuse la tribunal, bineinteles”,a spus Auras Brasoveanu.Cat priveste sistemul de promovare din Liga 4 in Liga 3, presedintele LPF2 a punctat: “In Diviza C vor promova 21 de echipe de la nivel judetean, ca si pana acum. De la anul vor fi 5 serii a 16 echipe la nivel de Liga 3″.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)