Dorin Costras inca un sezon la CSM Oradea. Au fost prezentati noile achizitii

0
Posted September 17, 2014 by Lucian Popa in Polo
Ciao restaurant - pizzerie

004Sala Mare a Primărei Oradea a găzduit miercuri 17 septembrie o conferinţă de presă care a avut ca temă principală polo-ul. Secţia de polo masculin a CSM Oradea şi-a prezentat noile achiziţii. Au fost preşenţi Florin Birta director, Dorin Costraş antrenor principal, Marko Avramovic, de la Steaua Rosie Belgrad si Milos Korolija, de la Radnicki Kragujevac (foto).
Marko Avramovic a evoluat la campioana Serbiei in ultimele trei sezoane, perioada in care a cucerit de doua ori titlul de campion national, doua Cupe ale Serbiei, Liga Campionilor si Supercupa Europei. Avramovic are 28 de ani si este produsul clubului Partizan Raiffeisen, la care a evoluat din 2002 pina in 2011. El a avut in aceasta perioada si o ofertă si de la vicecampioana Europei, Radnicki Kragujevac, dar a decis sa joace pentru prima dată peste hotare, alegand campioana Romaniei. Marko Avramovic a cucerit cu nationala Serbiei aurul la Mondialele de la Roma din 2009, si argintul la Mondialele din 2011, de la Shanghai. Mai are un argint si un bronz la europene, in 2008-Malaga si respectiv 2010-Zagreb. A castigat de 3 ori Liga Mondiala (2007, 2010 si 2011) si o data Cupa Mondiala (2010 Oradea).

Milos Korolija , are 33 de ani, si a jucat in ultimul sezon la Radnicki Kragujevac, vicecampioana Serbiei si a Europei. In 2011 a cucerit cel mai important trofeu intercluburi, EuroLeague, cu Partizan Belgrad.
Marko Avramovic si Milos Korolija se alatura astfel celorlalti doi jucatori sirbi pe care campioana Romaniei ii are deja in lot: Gojko Pijetlovic şi Voislav Cupic,

“În primul rând trebuie să precizăm că am ajuns la un acord de prelungire a contractului antrenorului Dorin Costraş pentru încă o perioadă de un an de zile în aceleaşi condiţii financiare. Noi suntem mulţumiţi de activitatea lui iar el s-a declarat mulţumit de ce a găsit la Oradea. Prioritar este întinerirea echipe cu doi jucători noi Bogdan Remeş şi Roland Szabo ambii veniţi de la CS Crişul Oradea. Obiectivul declarat rămâne categoric pe plan local Cupa României şi campionatul. Ne dorim cu toţii din nou să ajungem în grupele Ligii Campionilor dar va fi foarte dificil” declara Florin Birta.

La rândul său Dorin Costraş a adăugat: “E bine că în Bucureşti au apărut două echipe Sportul şi respectiv Steaua care s-au întărit. asta demonstrează că ei au gânduri mari. Deocamdată noi suntem la 70-80 % din potenţial, pregătirea a decurs bine, începem să lucrăm mai mult la omogenitate. Acum în week-end avem un puternic turneu la Oradea în care mai avem de pus la punct unele deficienţe. Referitor la proiectul CSM Oradea e nevoie de multă răbdare. Nu avem spaţiu destul pentru prima echipă, echipele de juniori şi copii. A fost puţin un antrenor la o grupă de 20 de copii. Cu fiecare trebuie lucrau individual. Trebuie să promovăm jucătorii locali în condiţiile în care echipe face performanţă. Nu putem să promovăm în grup pentru că avem un renume şi un standard. Cred că suntem favoriţi la titlul naţional şi sperăm să avem parte de un campionat cu arbitraje corecte. S-a schimbat sistemul de esfăşurare ceea ce ne avantajează. Suporterii noştri vor vedea mai des echipa la Oradea. Referitor la Cupele Europene, vom avea din nou două turnee şi sperăm noi un joc eliminatoriu decisiv. Opt echipe sunt deja calificate prin wild-card, în timp ce 20 de formaţii puternice din Italia, Croaţia, Muntenegru, Ungarua sau Serbia alături de CSM vor lupta pentru celelalte patru locuri disponibile”.

Cei doi jucători sunt de părere că este un pas înainte în cariera lor, ei venind la Oradea cu gândul de a face perfromanţă şi având referinţe bune de la Ciupic sau Pijetlovic.

 

CSM Oradea în litigiu cu Federaţia Română de Polo

Un subiect extrem de interesant a fost deschis de Florin Birta. Şi anume FR Polo nu acceptă mai mult de trei străini pe foaia de joc iar Oradea are patru. Până aici nimic anomal, problema e că gruparea din Municipiul de pe Crişul Repede trebuie să decidă înainte de startul întrecerii care sportiv nu-l poate folosi deloc în Superligă, ci numai în Cupele Europene. Asta nu e normal deloc, Oradea acceptă că nu poate folosi numai trei jucători, dar trebuie să-i poată roda în funcţie de cerinţele antrenorului. Cu alte cuvinte trei vor fi oricând pe foaie dar prin rotaţie unul se va odihni. “Noi am depus o cerere semnat de 14 preşedinţi prin care soluţionăm organizarea Adunării Generale a FR Polo pentru a fi votate unele modificări în statut. De 3-4 luni FR Polo este condusă de doi apropiaţi ai celor de la Staua şi nu e normal. Trebuie organizată Adunarea Generală”. declara Florin Birta.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 Comentarii



Fii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)