Duminica 28 septembrie in parcul IC Bratianu, crosul “Alearga pentru inima ta”

0
Posted September 25, 2014 by Lucian Popa in Atletism

002“30 de minute de mişcare pe zi vă poate prelungi viaţa cu ani buni de zile. Sau mai bine spus e mai uşor să previi decât să vindeci” declara medicul Mircea Popescu unul dintre cei mai cunoscuţi cardiologi din Oradea. Ce legătura are el cu sportul, una simplă. Cluburile Lions şi Rotary organizează în data de duminică 28 septebrie începând cu ora 10,00 în Parcul IC Brătianu din Oradea ediţia a III-a a crosului “Aleargă pentru inima ta”. Întrecerea este organizată de Societatea Română de Cardiologie având ca parteneri CS Crişul Oradea şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.

Hotel Elite a fost o gazdă extrem de primitoare pentru conferinţa de presă cu ocazia acestui eveniment la care au participat Mircea Popescu, Ionel Bungău director CS Crişul şi Florin Smaranda (foto), fost sportiv de performanţă. Nu multă lume ştie că mişcarea previne nu mai puţin de 60 % din bolile cardiovasculare dar cei mai importanţi factori de risc sunt stresul, fumatul, obozitatea şi alcolul. Crosul “Aleargă pentru inima ta” are loc în data de 28 sepembrie în 46 de oraşe ale ţării cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. Sunt aşteptaţi aproximativ 200 de alergători de toate vârstele.

Vor fi cinci categorii de competitori şi anume clasele I-IV-a, clasele V-VIII, clasele IX-XII, sportivi activi sau seniorii (19-35 ani) şi sportivi consideraţi veterani peste 35 de ani atât la băieţi cât şi la fete. Cu alte cuvinte vor fi 10 starturi cinci la băieţi şi patru la fete. Crosul este deschis tuturor şi anume atât amatorilor cât şi legitimaţilor, cel mai important fără taxă de participare, înscrierile urmând a se face la faţa locului. Vor fi acordate fiecărui participant un tricou precum diplome, cupe şi premii în obiecte celor care vor urca pe podium. Sunt aşteptaţi un număr cât mai mare de alergători pentru a putea să participe în cadrul unei întreceri locale cu multe personalităţi la start.

La clasele I-IV se va alerga 900 m, clasele V-VIII 1 200 m, clasele IX-XII 1800 m, seniorii 2 200 m iar veteranii 1 800 m. De asemenea se vor acorda o serie de premii speciale, cel mai tânăr competitor, cel mai vârstnic şi o categorie specială a persoanele influente.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)