Eliminati pe nedrept din Cupa Romaniei. La loviturile de departajare…

0
Posted September 25, 2014 by Lucian Popa in Fotbal

005Cea mai bună evoluţie din acest sezon pentru FC Bihor a avut loc joi 25 septembrie pe Stadionul Municipal “Iuliu Bodola” din Oradea, Gruparea bihoreană a întâlnit  în cadrul Cupa României, faza șaisprezecimilor de finală formaţia din primul eşalon U Cluj-Napoca. După executarea loviturilor de departajare, oaspeţii au reuşit în final să se impună cu scorul de 6-5 (0-0, 1-1). Din păcate pentru ei bihorenii au părăsit Cupa României deşi nu au pierdut nici un meci dar nu au avut şansă la loviturile de departajare.

Partida a început în nota de echilibru, oaspeţii având o posesie mai bună dar fără însă a-şi crea faze de poartă. Gazdele puteau deschide scorul în minutul 20 atunci când centrarea de pe partea stângă a lui Străuţ a fost reluată imprecis de Florin Pop din interiorul careului. Roş-albaştrii rămân mai periculoşi, Raymond Lukacs având şansa golului. În urma unei degajări, uşor jenat Neag luftează, şi atacantul bihorean singur cu portarul advers şutează în acesta ieşit în întâmpinare. După jumătate de oră de joc, Stancu execută o lovitură liberă de la aproximativ 28 de metri, portarul advers respinge cu un reflex salvator în lateral. Repriza se încheie cu o echipă orădeană dispusă la efort.

În partea a doua clujenii încep mai bine, Achim pătrunde pe partea dreaptă, şutează în diagonală şi Bordea respinge cu un reflex salvator. “Şepcile roşii” deschis scorul la o gravă nesincronizare în apărarea bihoreană. Mihuţ şi Pascariu se invită reciproc, Mengolo recuperează o minge în careul bihorean şi centrează perfect în careul mic pentru Boutadjine care îndeplineşte o simplă formalitate (0-1). În minutul 68 Achim reia din vole din poziţie centrală, balonul ocoleşte de puţin poarta. Meciul este modest, fazele de poartă lipsind cu desăvârşire. Cu cinci minute înainte de final roş-albaştrii restabilesc egalitatea. A fost o lovitură liberă din lateral stânga executată perfect de Sorian, care marchează cu largul concurs al portarului advers care a intrat sub balon (1-1). A fost o fază identică cu prima reuşita a lui Gheorghe Hagi în meciul cu Columbia de la Campionatul Mondial de fotbal din 1994. Finalul jocului le-a aparţinut orădenilor care impulsionaţi de publicul numeros prezent la stadion au şansa golului şi implicit a calificării. Lupu centrează perfect în faţa porţii de unde Lukacs din şase metri luftează incredibil. Încep prelungirile. Cea mai mare ocazie a primei reprize de prelungiri a ratat-o Bucsa cel care singur din 10 metri a trimis cu capul peste transversală. Mitanul secund al prelungirilor aduce din nou şansă pentru orădeni, Lukacs angajându-l pe Dobrescu care trece e portarul advers şi din unghi închis trimite peste transversală.

specMeciul se termină şi încep loviturile de departajare.

Primii care execută sunt orădenii, Florin Lazăr marcând lejer (2-1). Urmează Muşat care înscrie şi el (2-2). Lukacs punctează pentru orădeni (3-2) pentru ca Ceppelini să-l imite automat (3-3). Urmează Letan, gol imparabil (4-3). Înscrie Lungu şi el al treilea penalty în partea stângă (4-4). Urmează Sorian, marcatorul golului Acesta execută în dreapta şi apără Panagopoulos. Înscrie Ciupe şi clujenii trec în avantaj (4-5). Dobrescu transformă şi el ultimul penalty (5-5). Toate şansele sunt în mâinile lui Bordea. Execută Boutadjine plasat şi foarte singur (5-6). U Cluj Napoca se califică astfel în faza optimilor de finală în Cupa României deşi FC Bihor fost în unele momente mult peste adversar.

Clujenii au fost însoţiţi la Oradea de o galerie destul de numeroasă care în cea mai mare parte a partidei şi-a încurajat favoriţii dar au şi scandat demisia lui George Ogăraru. La meci a fost prezent printre alţii şi Mihai Neşu, cel care ocupă un post în staff-ul celor de la U Cluj, orădeanul fiind aplaudat de publicul local. Galeria echipei organizatoare a afişa un banner pe care era scis un mesaj impresionant: “Suntem o echipă cu o istoria curată, Suntem puţini dar nu cedăn niciodată”. În echipa de start a gazdelor au apărut două nume noi portarul cristian Bordea care a primit şansa să fie direct titular fără a fi rezervă şi Florin Pop cel care a semnat un contract cu FC Bihor în urmă cu două zile. Acesta din urmă a venit din Germania unde a activat într-o ligă inferioară. La fel ca şi la orice meci important pentru FC Bihor aglomeraţia la casa de bilete a fost una mare (foto), mulţi susţinători stând minute bune la rând pentru că se vindeau bilete la o singură casă!!!

FC Bihor: Bordea – Mihuţ (63 Lupu), Pascariu, Lazăr, Letan – Străuţ, Stancu (80 Luduşan) – Sorian, Speroni (68 Dobrescu), Florin Pop – Lucaks. Antrenori: Alexandru Pelici şi Călin Cheregi

►„U” Cluj: Panagopoulos – Ciupe, Neag (113 Skvorc), Ninu, Muşat – Bucşa, Lungu – Stojanovic (46 Mengolo), Achim, Paulinho (91 Ceppelini) – Boutadjine. Antrenor: George Ogăraru

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)