FC Bihor obiectiv declarat: evitarea retrogradarii

0
Posted September 4, 2014 by Lucian Popa in Fotbal

002Este incredibil ca un club de talia lui FC Bihor să-şi fixeze în 2014 un obiectiv atât de josnic. Evitarea retrogradării ar fi putut fi un obiectiv în primul an în Liga 1 pentru orice nou promovată. Dar în condiţiile în care participi în Liga a II-a, cu doar 11 echipe la start în serie dintre care una retrogradează direct şi una singură la baraj, FC Bihor are obietivul clar salvarea de la retrogradare!!! Este obiectivul fixat de conducerea administrativă dar antrenorii doresc accederea în play-off, între primele şase formaţii, un obiectiv mult mai îndrăzneţ.

La sediul clubului din Iosif Vulcan a avut loc joi 4 septembrie o conferinţă de presă care i-a avut ca protagonişti principali pe Viorel Nemeş preşedintele clubului, Alexandru Pelici antrenorul principal şi Călin Cheregi antrenorul secund (foto), totodată şeful centrului de copii şi juniori. Din start noul preşedinte a cerut să aibă o relaţie cât mai apropiată de presa sportivă transparentă şi bazată pe seriozitate şi respect reciproc. Unul dintre obiectivele acestuia a fost să aducă lumea din nou la stadion, şi se întreba oare de ce nu vin oamenii în condiţiile în care clubul se zbate de ani de zile într-un anonimat total. Referitor la primele două jocuri oficiale din campinat cu două noi promovate (Poiana Câmpina acasă şi Şoimii Pâncota în deplasare) acestea era de părere că sunt partide un pic mai uşoare.

La rândul său Alexandru Pelici a făcut o radiografie a periodei de pregătire şi a noului sezon care bate la uşă. “Începem un nou campionat cu gândul de a ne îndeplini obiectivul. Nu va fi deloc uşor, toate echipele s-au întărit cu jucători destul de valoroşi. Sper să debutăm cu dreptul sâmbătă în condiţiile în care întâlnit o echipă care a pierdut etapa trecută pe propriul teren şi va veni să recupereze puncte la Oradea. Florin Lazăr va fi suspendat iar Andrei Haş şi Răzvan Lupu indisponibili. L-am adus pe Lupu pentru că dorim să avem dubluri pe fiecare post în parte. Omogenitate este punctul nostru forte, am pierdut jucători importanţi ca şi Ianc sau Florin Pop dar cei care au venit sper să facă faţă. Atât poate FC Bihor la acestă oră din punct de vedere financiar, aceştia sunt jucătorii care ni-i putem permite. Favorită la promovare rămâne Poli Timişoara şi CSM Râmnicu Vâlcea. Am schimbat sistemul de joc, dar cel mai bine e să-l schimbăm în timpul jocului. E nevoie de timp pentru a schimba sistemul” declara Alex Pelici. Referitor la faptul că mulţi dintre tinerii jucători orădeni cochetează cu loturile naţionale şi nu joacă la prima echipă acesta a declara că sunt monitorizaţi şi la antrenamentele echipei secunde şi că totul depinde de ei, pregătindu-se cu prima formaţie şi când vor avea valoare necesară vor debuta.

 

Călin Cheregi: Promovarea se va face treptat”

Călin Cheregi a ţinut să precizeze că s-a schimbat complet strategia în ceea ce priveşte tinerii clubului, iar dacă în urmă cu doi ani erau doar doi juniori la antrenamente acum sunt undeva la zece constant. “Avem de dus o muncă de lămurire şi cu părinţii care îşi doresc copii la prima echipă în teren. Promovarea se va face treptat. Deja cei din anul 1995 sunt biologic pregătiţi pentru debut, iar cei din 1996, sau 1997 trebuie să confirme la echipa a doua. Nu putem să-i expunem prea devreme pentru că vor avea de suferit. Primul mijloc de evaluare va fi echipa a doua, dacă fac faţă automat vor veni la prima echipă” declara şeful centrului. Aici vorbim de fraţii Petricău permanent la trialurile loturilor, Luduşan un jucător care poate face faţă la prima echipă, Cristopher Sas şi Sergiu Mune.

 

003Preşedintele a scăpat porumbelul

În continuare FC Bihor este susţinut financiar de Consiliul Judeţean Bihor şi Drumuri Orăşeneşti. Nou preşedinte (foto) a declarat că a reuşit să facă rost de unele contracte de sponsorizare în valoare de 10 000 ron. Dar a şi vândut 65 de abonamente pentru sezonul 2014-2015 a câte 100 ron fiecare. Ceea ce a mai precizat a fost faptul că nu s-a plătit insolvenţa din data de aprilie 2013, iar falimentul încă nu este aproape. Deocamdată se va prelungi insolvenţa cu dorinţa ca statul să mai recupereze o parte din bani.

“Cel mai important este faptul că s-au făcut economii la toate nivelurile jucători, antrenori şi conducere. Până acum FC Bihor plătea lunar 90 000 ron fond de salarii plus datoriile către stat. Acum plătim suma de 70 000 ron!!! Nu avem salarii mari de la 900 euro undeva la 450. Sunt salarii mici. Am încercat mereu să reducem cheltuielile. Cu furnizorii cu toată lumea” declara Viorel Nemeş. Cu alte cuvinte FC Bihor o echipă fără nici un obiectiv are fond lunar de salarii de 70 000 ron, (700 milioane lei vechi). O sumă extrem de mare dacă ţinem cont de faptul că tinerii localşi încă nu primesc şansa de a juca iar achiziţiile sunt mereu din alte părţi.

 

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)