Finala oradeana la Medias

0
Posted September 5, 2014 by Lucian Popa in Tenis

noraCircuitul Naţional al Federaţiei Române de Tenis a programat săptămâna trecută la Mediaş Cupa Dafora. Finala categoriei 16 ani fete a fost disputată între două tenismene din Oradea, Nemes Nora de la CS Sănătatea şi Giana Cormoş de la CS “Voinţa”. A învins Nemes Nora (foto) cu scorul de 6-3, 6-1. Antrenată de tatăl ei, Nemes Jozsef, Nora revine cu o victorie în competiţiile din Calendarul FRT, după luni bune de absenţă din turnee cauzată de probleme medicale. Giana Cormoş este antrenată de Gheorghe Anderko şi se pregăteşte pentru participarea în turneele din circuitul internaţional ITF Junior.
În aceeaşi perioadă s-a disputant la Baia Mare cea de-a XVIII-a ediţie a turneului de tenis Poarta Maramureşeană. A categoria 12 ani băieţi Brad Daniel de la CS Iris Ştei s-a calificat în finala competiţiei pe care a cedat-o cu 7-6(5), 7-5 după un meci aprig disputat în compania lui Mihai Lungu de la CS Sănătatea Ergolemn Satu Mare.
Tenismeni orădeni sunt angrenaţi în aceste zile şi în competiţii internaţionale. Pe tabloul principal al turneului din Circuitul ITF Junior gradul 5, Tenis Club Bucureşti Trophy U18, în compania unor jucătoare de valoare din Germania, Ungaria, Austria, Kazahstan, Serbia, Ukraina, Republica Moldova, Slovacia, Denisa Cherecheş de la Voinţa Oradea a fost învinsă în primul tur de favorita 8 Laura Cazacu cu scorul de 6-1, 6-0. Şerban Bonchiş de la Sănătatea Oradea a învins în primul tur al turneului Intesa San Paolo Cup U 14 de la Arad, competiţie din calendarul Tennis Europe Junior Tour de categoria 3, pe Cezar Chicosu cu scorul de 6-2, 2-6, 6-1. El a cedat în turul doi cu scorul de 2-6, 4-6 în faţa mai experimentatului Călin Simu. La acelaşi turneu de la Arad care a reunit tenismeni din România, Republica Moldova, Serbia, Italia, Ukraina, Slovacia, Cehia tenismena Francesca Săteanu de la Melalul Salonta a fost depăşită în turul inaugural de către Raluca-Maria Floca Oprea cu scorul de 6-1, 6-1.
Mircea-Teodor Drăgoi


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)