Impresie negativa la debutul intr-un nou campionat pentru oradeni

0
Posted September 6, 2014 by Lucian Popa in Fotbal
Ciao restaurant - pizzerie

001FC Bihor a jucat sâmbătă 6 septembrie pe propriul teren în cadrul etapei secunde a Ligii a II-a, Seria vest. Adversară i-a fost echipa Fortuna Poiana Câmpina. La finele celor 90 de minute regulamentar oaspeţii s-au impus cu scorul de 3-1 (1-0) prin reuşitele lui Honciu, Minciună şi Zsiga. Golul gazdelor a fost reuşit de Raymond Lukacs din lovitură de la 11 m. Asta după ce în prealabil tot el a mai ratat o astfel de execuţie.

Oaspeţii au meritat din plin victoria profitând de apatia gazdelor care au avut o stare generală de lipsă totală de prospeţine şi oboseală. Deşi au încercat să facă un meci bun, bihorenii au dat o replică sub aşteptări în special datorită unei apărări depăşite total la toate capitolele. Bogdan Ţoca a gafat impardonabil în timp ce Bacter şi Pascariu au fost depăşiţi foarte uşor. Cei din Câmpina au început mai bine jocul, s-au înstalat în terenul advers şuturile lui Honciu şi Minciună fiind respinse de Fildan. În minutul 14, Ţoca pasează greşit la mijlocul terenului, Munteanu interceptează şi după ce trece cu uşurinţă de un adversar pasează în careu pentru Honciu a cărui execuţie îl lasă fără replică pe Fildan (0-1). La doar trei minute, Sorian execută extrem de modest o lovitură liberă de la 22 de metri poziţie puţin lateral. Urmează o perioadă de dominare teritorială a roş-albaştrilor, şutul lui Lukacs din interiorul careului advers, fiind respins de Popescu. Acelaşi jucător a rămas cel mai periculos, diagonala în careu a lui Mihuţ fiind reluată cu capul de primul pe lângă. Atacanţii oaspeţilor creează panică în careul advers, Chipirliu pătrunde pe stânga centrează în faţa porţii, din cădera Ţoca opreşte perfect balonul pentru Antoni, care din poziţie dificilă şutează modest în bara laterală. Alex Pelici simte că fundaşul bihorean nu este într-o zi poziivă şi schimbă rapid. Intră Speroni. Ultima fază a primului mitan se termină cu o lovitură indirectă din careul oaspeţilor, Speroni mişcă pentru Sorian a cărei execuţie este din nou foarte modestă.

Raymond Lukacs face ce vrea el!!!

Începe partea a doua. La prima acţiune mai periculoasă, Munteanu trece mingea printre picioarele lui Letan, îl depăşeşte uşor în vizetă pe Bacter centrează în faţa porţii, Antohi reia în blocaj. vizitatorii continuă faza, mingea este întoarsă pentru Minciună care de la 16 metri şutează precis în plasă (0-2). Se aud primele reacţii negative din tribună. Începe lumea să conteste jucătorii. În minutul 53, Lukacs urmăreşte un balon, trece de portarul advers şi este agăţat. 11 m indică Ovidiu Mazilu. Aceeşali jucător execută modest, Popescu cu piciorul respinge în lateral. Bihorenii parcă acuză şocul, nu mai au curaj să atace. În minutul 68 din nou Lukacs caută duelul cu un adversar în careu, Ovidiu Mazilu acordă de astă dată mult mai uşor lovitură de la 11 m. Raymond Lukacs insistă să execute el. Şutul acestuia este deviat în propria poartă de Popescu (1-2). Partida se echilibrează Munteanu de depare cel mai bun jucător de pe teren, reia din vole de la aproximativ 28 de metri, Fildan boxează în lateral.  În minutul 76 oaspeţii măresc diferenţa. Acelaşi percutant atacant Valentin Munteanu pătrunde în viteză, centrează în faţa porţii de unde Zsiga şutează pe jos în plasă (1-3). A fost lovitura de graţie.

În minutul 82 s-a petrecut una dintre cele mai bizare faze de joc, Lukacs îi fură o minge lui Popescu, singur singurel il driblează în lateral, Popescu insistă şi-l trage de tricou în careu. Lukacs continuă şi este blocat din nou de bravul portar advers. Finalul a fost unul în care FC Bihor a atacat mai mult dar nu a găsit drumul spre gol. Lorincz a fost blocat de două ori în momentul centrării iar Dobrescu a fost inexistent.

Debut ratat pentru roş-albaştrii care şi-au arătat limitele în faţa uni adversar care s-a impus datorită faptului că a fost lăsat să joace exact cum a dorit. FC Bihor a suferit mult la faza de construcţie, mingile erau aruncate mai mereu în terenul advers acolo unde Lukacs şi sporadic Nichita erau mereu în inferioritate numerică. Nichita a debutat în Liga a II-a ca titular în timp ce Lorincz a debutat şi el pe parcurs.

FC Bihor: Fildan – Pascariu, Bactăr, Ţoca (34 Speroni) – Mihuţ (74 Dobrescu), Străuţ, Sorian, Letan – Nichita (74 Lorincz), Lukacs, Cigan. Antrenori: Alexandru Pelici şi Călin Cheregi.

Fortuna: I. Popescu – Dobrosavlevici, Marin, Şandru, Damian – Cioinac, Minciună – Munteanu (78 Aldea), Honciu, Antohi (58 Zsiga) – Chipirliu (66 Velici). Antrenori: Florin Stăncioiu şi Bogdan Aldea.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)