Pregatiti pentru primul meci oficial. Vineri in Cupa Romaniei

0
Posted September 21, 2014 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

partzCSM-U Oradea a câștigat ultimul meci de pregătire înaintea startului oficial al sezonului competițional 2014/15. Formația bihorenă a câștigat la Târgu-Mureș, în fața lui BC Mureș cu scorul de 86-79.

Cristian Achim a început partida cu Hatten, Markovic, Dillon, Krapic și Țibîrnă. Jocul a demarat modest din punct de vedere ofensiv. Ambele echipe au greșit, atât la construcție, cât și la finalizare motiv pentru care tabela de marcaj nu s-a modificat în primele aproape patru minute de joc. CSM-ul a spart gheața prin Dillon, după care Țibîrnă a izbutit mai multe puncte pentru formația roș-albastră. Pe parcursul primului sfert bihorenii au împiedicat adversarul să recupereze ofensiv, însă Mureșul a revenit pe tabela de marcaj datorită reușitelor de la distanță. Cristian Achim nu a efectuat nicio modificare pe tot parcursul primului sfert, acesta încheindu-se la egalitate, scor 16-16, în condițiile în care formația gazdă nu a avut avantaj pe tabela de marcaj nicio secundă.

Lucrurile s-au schimbat radical în sfertul al 2-lea. Oradea a intrat în teren cu Popescu în locul lui Markovic, respectiv Pantic (la debutul absolut în echipamentul CSM-ului) în locul lui Țibîrnă. Pe tot parcursul secvenței a 2-a amfitrionii au avut un avantaj, aceștia marcând în continuare cu generozitate din spatele semicercului. În plus, CSM-U nu a mai izbutit nicio recuperare ofensivă și a avut mari probleme din punct de vedere defensiv, încasând puncte și din spațiul de trei secunde. Diferența a urcat la 13 puncte, însă aceasta a scăzut pe finalul reprizei, atunci când tabela de marcaj indica scorul de 47-37.

Repriza a 2-a demarează cu echipa orădeană în zonă. Aceasta este pedepsită de către Peciukas care a transformat pentru a 3-a oară de la distanță în acest meci. Jocul se întrerupe din cauza unei defecțiuni la tabela de marcaj. Apărarea pe semicerc a roș-abaștrilor nu s-a îmbunătățit, iar Peciukas a continuat să marcheze. În replică, Țibîrnă reușește un coș cu fault, iar Markovic obține mai multe vizite la linia de pedeapsă. Krapic cade pe mână și se lovește rău, fiind înlocuit. Markovic înscrie din afara semicercului după recuperare ofensivă, iar Hatten înscrie pe contraatac pentru a echilibra situația pe tabela de marcaj. În replică, Emile înscrie prin slam dunk, în trafic. Pantic revine pe parchet și marchează de două ori după o piruetă. El izbutește și o intercepție, iar CSM-ul preia conducerea pe tabela de marcaj în minutul 27. Pașca marchează din afara semicercului, iar apoi împarte două aruncări libere. Dillon înscrie din afara semicercului după o fază excelentă de apărare. De altfel apărarea pe tot terenul a dat roade în jocul CSM-ului pe parcursul acestei perioade de joc. Oradea termină sfertul al 3-lea în avantaj, scor 67-59.

Sfertul decisiv începe cu Krapic revenit în teren, cu un bandaj la încheietura mâinii. Croatul comite două greșeli personale într-un minut. În schimb, Hatten face un joc de apărare foarte bun și marchează pe contraatac. Ivanovic răspunde din spatele semicercului, dar Krapic se eliberează pentru două puncte ușoare după care solicită schimbare resimțindu-se la mâna lovită. Pașca îl servește perfect pe Țibîrnă care înscrie prin slam dunk. Oradea se desprinde la 11 puncte în a 2-a jumătate a sfertului decisiv grație jocului eficient de apărare și a inspirației lui Hatten. Gazdele au dificultăți la linia de pedeapsă, Barro irosind de patru ori consecutiv. Cristian Achim îl trimite în teren pe finalul jocului pe Horia Hora pentru a proteja linia de joc, extrem de solicitată în această perioadă ca urmare a problemelor medicale ale lui Subotic și Guțoaia. De asemenea, Sergiu Pop și Ștefan Varga au fost folosiți în ultimele două minute ale confruntării.
csmoradea.ro


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)