Promovarea tenisului in comune si sate continua

0
Posted September 9, 2014 by Lucian Popa in Tenis

IMG_8386Luni, 8 septembrie, de Sfânta Marie Mică, un grup de 12 copii, practicanţi ai tenisului, de la Şuncuiuş şi Vadu Crişului au ales să se antreneze în compania tenismenilor de la Clubul Sportiv „Voinţa” Oradea. După câteva luni în care s-au pregătit în sălile de sport din cele două comune, de un pitoresc aparte,de pe Valea Crişului Repede, micii tenismeni, participanţi la proiectul „Tenis în comune şi sate”, au hotărât să „încerce”, pentru prima oară zgura roşie a unei baze sportive orădene.Profitând de cele câteva zile rămase din această vacanţă, au „descins” în gara din Oradea, însoţiţi de Mihaela Găvriluţ şi Floriţa Dobre, cele care, alături de Bogdana Haragoş şi Daniel Rus, le sprijină, de luni de zile eforturile pentru a descifra tainele sportului alb.
Antrenamentul a inclus şi încălzirea constând din câteva ture pe pista de alergare din jurul terenurilor, gimnastica şi exerciţiile din şcoala alergării şi săriturii. A urmat antrenamentul specific cu mingea de tenis, unde un ajutor important l-au primit de la sportivii clubului, Norbert şi Arpad Nagy, cei doi fraţi fiindu-le parteneri şi în sălile de sport din comune. Pentru câteva ore, patru din terenuri au fost la dispoziţia celor 12. S-au jucat meciuri de simplu şi dublu. Uneori fetele s-au dovedit mai puternice dar scorul a fost mai puţin important. Predominantă a fost buna dispoziţie şi bucuria mişcării.
Copiii au fost preocupaţi şi de modul de întreţinere a terenurilor de zgură. Cel mai entuziast a fost mezinul grupului, David Haragoş, de 5 ani, care a ţinut să „facă” terenul pe care a jucat, activitate de loc simplă. Micul tenismen a fost încurajat de pe margine de tatăl său, realizatorul Digi 24, Octavian Haragoş.
Antrenamentul s-a încheiat cu turele de pistă „regulamentare”. Grupul tinerilor tenismeni a făcut o scurtă „descindere” în municipiu, pentru că la 15.25 aveau trenul spre casă. Alături de alţi practicanţi ai tenisului din Şuncuiuş şi Vad ei sunt aşteptaţi la turneul de tenis „Cupa de toamnă” care se va desfăşura în octombrie la Oradea.
Mircea-Teodor Drăgoi


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)