Romania campioana Europei la baschet 3×3!!!

0
Posted September 7, 2014 by Lucian Popa in Altele sporturi
Ciao restaurant - pizzerie

imageResizeEchipa masculină a României, formată din Angel Santana, Bogdan Popescu (foto), Cătălin Vlaicu și Vasile Ștefan, a câștigat, duminică seara, prima ediție a Campionatului European de baschet 3×3, găzduit de Piața Universității din București, după ce a dispus de Slovenia cu scorul de 18-16, în finală.

Tricolorii au reușit un meci de senzație, revenind pe finalul jocului după ce au fost conduși. Slovenia a controlat prima parte a jocului și a condus cu 3-1 și 5-2, dar câteva reușite ale lui Santana și Popescu au adus egalitatea, 5-5. Spaniolul naturalizat Santana a adus pentru prima oară echipa noastră în avantaj, 7-6, iar Popescu a mărit diferența, la 8-6. Slovenia, care se impusese în meciul direct din grupă cu 21-20, a întors scorul, la 9-8, iar apoi a avut 11-9 și 12-11. Santana (2 puncte) și Popescu au făcut din nou spectacol și au readus România la cârmă, cu 14-12, dar arbitrii au luat o decizie controversată, dictând un fault invers față de cum a fost, Popescu a protestat și oficialii au dictat fault tehnic, patru aruncări libere și posesia pentru oaspeți. Slovenii au transformat tot și soarta întâlnirii părea că se schimbă, cu 16-14 pentru oaspeți. Popescu și Santana, ajutați de Vlaicu, au avut un final de senzație, reușind să aducă victoria cu 18-16 și aurul european echipei noastre.

Lituania și-a adjudecat medaliile de bronz, după 21-18 cu Grecia, în finala mică.

La feminin, titlul continental a revenit Rusiei, după 16-13 în finala cu Slovenia, în timp ce locul al treilea a fost ocupat de Belgia, după 16-10 cu Olanda în finala mică.

agerpres.ro


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)