Un succes veritabil. CS Osorhei s-a descatusat

0
Posted September 27, 2014 by Lucian Popa in Fotbal

007CS Oşorhei s-a descătuşat şi a reuşit primul succes în actuala ediţie de campionat. În etapa a V-a din Liga a III-a, echipa antrenată de Rudy Kovacs (foto) a reuşit să umilească, cu scorul de 5-0, tocmai echipa de pe locul secund, FC Zalău. Bihorenii au practicat un joc excelent iar portarul Hava a reuşit să pareze un penalti la scorul de 2-0 pentru echipa sa.

După patru etape, FC Zalău se afla pe a doua treaptă a clasamentului, cu trei victorii în timp ce CS Oşorhei era penultima în clasament şi asta datorită golaverajului. Echipa pregătită de Rudy Kovacs a reuşit să facă un meci încântător. În minutul 18 Robert Turcan, scăpat în lateral dreapta, a şutat violent în bara transversală, mingea a revenit în teren de unde Sorin Ban a marcat cu capul, pe urmărire, deşi era talonat de Vălimăreanu (1-0). Peste 11 minute CS Oşorhei a obţinut o lovitură liberă din apropierea careului zălăuan. Ember a executat peste zid, cu pământul iar Băican a scăpat mingea în poartă (2-0). Momentul psihologic al partidei s-a consumat în minutul 36 când Pintea l-a faultat în şase metri pe Kuku. Penaltiul a fost executat de Ţiriac, în forţă, dar aproape de mijlocul porţii iar Hava, un specialist în pararea loviturilor de la 11 metri, a respins.
La reluare CS Oşorhei a stat la cutie şi a excelat pe contre. În minutul 48 Băican a respins cu greu şutul din lovitură liberă expediat de Ember de la peste 30 de metri. Acelaşi nefericit Băican a fost bătut de Trip (în minutul 63), la o lovitură liberă aproape de pe linia careului mare, însă mingea a lovit transversala. Intrarea lui Hosu a adus un plus de viteză semnificativ pentru gazde iar rezultatul s-a văzut pe tabelă. Minutul 71 l-a găsit pe Hosu trecând ca Usain Bolt pe lângă apaticii fundaşi zălăuani, apoi a urmat o pasă altruistă pentru Ovidiu Popa care a marcat din patru metri (3-0). Două minute mai târziu, pe un contraatac, Magda l-a văzut ieşit pe Băican şi a şutat aproape de la centru dar mingea a trecut la nici un metru de bară. Viteza lui Hosu a adus şi penaltiul pentru gazde, în minutul 83 când Ţiriac l-a faultat din spate şi în careu pe rapidul jucător al gazdelor. Lovitura de pedeapsă a fost transformată, fără probleme, de Andrei Magda (4-0). Imediat după gol este trimis în teren Alin Moise care, la 15 secunde distanţă, urmăreşte o minge centrată în careu şi înscrie în stânga lui Băican, la prima atingere de balon (5-0). În prelungiri, creatorul din ultimele 20 de minute, Hosu putea închide „setul” dar Băican reuşit să pareze in-extremis.

Minutul 91
*Juniorul de 17 ani, Darius Costea, (fiul fostului jucător al lui FC Bihor, Sorin Costea) a debutat la CS Oşorhei. În vârstă de 17 ani şi component al echipei naţionale de juniori, Darius a jucat dezinvolt fiind aplaudat la scenă deschisă de întreaga asistenţă.
*Antrenorul echipei FC Zalău, Călin Pop a acuzat, încă de la începutul partidei, lotul subţire avut la dispoziţie. „Am 18 jucători, dintre care trei sunt accidentaţi. Aşa nu vom putea duce un campionat”, spunea Călin Pop înaintea partidei, prefaţând parcă eşecul usturător suferit de echipa sa la Alparea.
*”Evident, am făcut cel mai bun joc din ultima perioadă şi poate chiar din întregul an 2014. Am arătat ca o echipă cu atitudine, cu apetit spre jocul, nu numai ofensiv şi spectaculos ci şi eficient. Avem un grup foarte tânăr care trebuie să conştientizeze că rezultatele nu pot veni decât prin muncă. Egalul cu FCM Baia Mare, când cred că trebuia să învingem şi această victorie, arată că echipa este pe drumul bun”, a spus Ioan Pop, primarul comunei Oşorhei.

CASETA TEHNICĂ
CS Oşorhei – FC Zalău 5-0 (2-0)

Au marcat: Ban 17, Ember 29, Ovidiu Popa 71, Magda 84 pen, Moise 85

CS Oşorhei: Hava – Turcan, Pintea, Şerban Pop (cpt.), Hering – Magda, Ember – Ban (84 Junc), Trip (80 Costea), Cr. Andor (70 Hosu) – Ovidiu Popa (85 Moise). Antrenori: Rudy Kovacs şi Nicolae Petre.

FC Zalău: Băican – Vălimăreanu (74 Alex Pop), Cosma (cpt.), Sabău, Horgoș (46 Supuran) – Kinczel, Jamilu (46 Tăbârţă), Roghină, Stanciu – Țiriac, Kuku. Antrenori: Călin Pop și Cristian Oros.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)