CSM U Oradea a pierdut datorita unui ultim sfert modest!!!

0
Posted October 26, 2014 by Lucian Popa in Baschet

bascEtapa a IV-a a Ligii Naţionale de baschet masculin a adus o nouă înfrângere a formaţiei CSM U Oradea. Elevii lui Criatian Achim au încercat reabilitarea la sibiu contra celor de la CSU. Din păcate pentru ei elevii din municipiul de pe Crişul Repede au cedat în final cu scorul de 84-86 24 – 23, 23-25, 15-23, 24-13).

Oradea nu mai e echipa cu o apărare extrem de redutabilă din sezonul trecut, în timp ce Dillon sau Hatten marchează constant. De partea cealaltă Bojovic şi Popovic sunt în toninuare cei mai periculoşi adverari. Seals forţează de la distanţă, iar Pericis îl cheamă pe bancă. După primul sfert gazdele puţin surprinse de bihoreni au doar un singur punct avans. Urmează un al doilea sfert în care Oradea este mult mai matură şi reuşeşte să joace mult mai bine organizat. Dani Popescu il serveşte ideal pe Subotic iar acesta din urmă marchează. Arbitrii îşi dau în petec, iar meciul scade în intensitate. Dillon ratează singur cu panoul în timp ce Popovic marchează patru puncte consecutive. Finalul sfertului le-a aparţinut vizitatorior care au avut în Mladen Pantic un om într-o zi pozitivă.

Începe partea a doua. Orădenii punctează primii. Subotic este faultat destul de tare, iar Pantic se descurcă în continuare foarte bine. Popovic înscrie de la distanţă pentru sibieni, în timp ce Hatten finaliează după angajarea perfectă a lui Dillon. Oradea ajunge la +6, 58-52 iar partida se desfăşoară în favoarea acestora. Pantic transformă două libere, iar CSM U continuă forma bună. Sibiul forţează revenirea în joc pe fondul unor greşeli individuale ale orădenilor, Dillon este penalizat cu fault ofensiv la Popa Calotă, iar Perisic antrenorul gazdelor solicită timp de odihnă. Popovic menţine Sibiul pe linia de plutire pentru ca Markovic să facă inutil fault ofensiv. Daniel Dillon este cel mai eficient jucător al oaspeţilor, el transformând şi libera suplimentară. Bihorenii au zece lungimi avans, în timp ce Paşca după două libere il faultează total aiurea pe Popa Calotă. La ultima fază a sfertului Hatten este faultat şi transformă ambele libere.

Dani Popescu pierde prima minge a ultimului sfert în timp ce Markovic ratează de la distanţă. Sibiul nu e penalizată cu abatere de teren în timp ce Krapic ratează şi el de la distanţă. Bubnic înscrie dintr-o poziţie dificilă. Hatten este perfect de la mare distanţă.  Din păcate Radovan Markovic este penalizat cu fault antisportiv. Popa Calotă înscrie şi el iar Sibiul recuperează. Diferenţa este de doar şase puncte în favoarea orădenilor. Miodrag Perisic este penalizat cu greşeală tehnică, iar arbitrii iau decizii total aiurea. Popa Calotă liberz din zero grade 76-76 iar Sibiul începe să spere. Achim cere timp de odihnă. Oradea pierde uşor două posesii iar Seals este faultat pe pătrundere, tot el ratând de la distanţă. Bozovic din cădere marchează cu toată opoziţia lui Hatten. Markovic este din alt film, iar Oradea are un punct de recuperat. Cu aproape două minute înainte de final, oaspeţii sunt în penalizare. Lee transformă două libere şi scorul devine 83-79. Dillon il imită pe primul, iar Seals înscrie de sub panou 84-81. Bojovic comite cea de-a cincia greşeală personală şi este descalificat. Markovic transformă exact când echipa avea nevoie de el, şi egalează. Sibiul ratează atacul dus la limita regulamentară în timp ce Achim îşi cheamă echipa pe banca de rezervă. Oradea irosesşte atacul. Tensiunea creşte, Bradon Jonson reuşeşte intercepţia şi înscrie pe contraatac: 86-84. Oradea repune rapid dar Hatten de la mare ditanţă ratează… Oradea pierde un meci pe care l-au avut “în mână” doar datorită unui ultim sfert foarte modest. Nu este posibil să ai 11 puncte avans cu mai puţin de zece minute de joc şi în final să piezi.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Bojovic 20 de puncte, Popa Calotă 16, Popovic 14 în timp ce pentru oaspeţi au punctat cel mai mult, Hatten 23 de puncte şi Daniel Dillon 17.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)