EXCLUSIV: CSM U Oradea si FC Bihor au inceput dezastruos sezonul

1
Posted October 14, 2014 by Lucian Popa in Coltul editorialistului
Ciao restaurant - pizzerie

fotoDoua dintre echipele fanion ale municipiului Oradea si ale judeţului Bihor sunt secţia de baschet masculin a CSM U Oradea şi echipa de fotbal FC Bihor. Din păcate ambele sunt pe marginea prăpastiei în ceea ce priveşte viitorul lor şi îndeplinirea obiectivelor. Dacă baschetul a ratat deja primul obietiv major din trei (eliminare prematură din Cupa României) şi mai are şanse de redreasare, din păcate FC Bihor se află într-o ipostază destul de nasoală.

Revenind la fiecare în parte, putem spune că echipa de baschet încă nu a bătut pe nimeni într-un meci oficial. Pe nimeni cu excepţie unei echipe nou înfiinţate cu care a jucat în prima etapă a LNBM. În Cupa României a pierdut două meciuri în condiţii speciale de accidentări importante cu CSU Sibiu. În fiecare meci a primit în media peste 20 de puncte de sfert. A urmat jocul de la Cluj în care au câştigat dar din nou au menţinut aceeaşi medie de puncte primite. Despre jocul cu CSU Ploieşti actuala campioană naţională se poate spune că a fost ghinion, dar şi lipsă de valoare. Ceea ce este îngrijorător este faptul că media de puncte primite pe sfert este de 20 de puncte. Cu alte cuvinte CSM U Oradea a încasat în toate meciurile oficiale peste 80 de puncte, câte 20 de puncte la zece minute. Foarte rar câştigi cu astfel de procentaje. Un simplu calcul matematic. La prezentarea echipe orădene la Teatrul “Regina Maria” la unison se vorbea de titlu. Un vis îndepărtat. Poate foarte îndepărtat. O campioană naţională la baschet are jucători şi buget care te duce undeva în jurul cifrei de 1 milion de euro. Bihorenii nu-şi permit aşa ceva. Oradea trebuie să strângă rândurile rapid pentru că merg la Cluj Napoca din nou şi merg la Sibiu. Încep meciurile din Cupele Europene iar lotul este unul subţine numeric şi valoric. Despre asta vorbim în acest moment. Că vrem sau că nu vrem să recunoaştem, CSM U Oradea este mai slabă ca şi în sezonul precedent. Punct. Lucru demonstrat deja. Campania a fost una modestă iar despre alte subiecte în viitor. “Se dau la fund” îmi spunea un coleg de breaslă cu fererire la Birta, Sere sau Achim…

fc bihorRevenind la fotbal, FC Bihor nu a câştigat nici un meci oficial din cele 8 jucate, în timpul regulamentar de 90 de minute. A câştigat două în Cupa României după prelungiri 2-1 la Sânmartin şi 1-0 la Turda, şi a pierdut la loviturile de departajare cu U Cluj Napoca. În campionat au pierdut două jocuri acasă 1-3 cu Fotuna Câmpăina, 0-1 cu Mioveni şi un egal 1-1 cu Metalul Reşiţa, Au făcut egal la Pâncota 1-1 , un nou egal 0-0 la Râmnicu Vâlcea, pierzând  0-3 la Timişoara. Cu alte cuvinte rezultate mai mult decât sub aşteptări. Nici măcar un succes în campionat. Miercuri joaca la Satu Mare pentru ca sâmbătă 18 octombrie să joace acasă cu FC Olt. “Mi-a fost ruşine pe bancă” imi spunea o veche cunoştinţă, la unul ditre meciuri. Şi avea şi motive. Că fac, că nu fac antrenamente, rezultatele sunt modeste. Ar fi trebuit de mult o remaniere a lotului şi să se renunţe la jucătorii din afara judeţului. Mai rău tot nu era. Noul preşedinte (nu îi scriu numele că oricum nu îl ştie lumea fotbalului) nu îşi asumă responsabilitatea rezultatelor, se duce de râpă la fel ca şi echipa. Dar nu se ia nicio măsură. Vinovaţi sunt toţi, dar în orice sport, antrenorul este cel care plăteşte. La Oradea antrenorii care nu sunt de aici au viaţă lungă, un antrenor orădean de mult era demis. Să vedem dacă are demnitatea timişoreanul Pelici să ne lasă în plata domnului. Repet, mai rău nu se poate. Sunt soluţii locale atât la jucători cât şi la antrenori dar nu le văd cei care trebuie. Sau mai bine spus subiectul nu interesează pe nimeni. De la 1 ianuarie 2015 Consiliul Judeţean Bihor ar putea “opri robinetul”. Atunci ar putea apărea problema cea mai gravă. Până atunci să aşteptăm rezultate mai bune.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

Un comentariu


  1.  
    lulu

    LASATI CA II FORTEAZA MANA DOMNULUI BLIDARU SA SALVEZE AVORTOANA LUI PITICOTUL DE BOLOVAN.

Adauga un comentariu


(obligatoriu)