Gabi Szabo incepe demersurile pentru Legea Sportului

0
Posted October 6, 2014 by Lucian Popa in Atletism

Gabriela-Szabo-620x400Ministrul Gabriela Szabo (foto) face primul demers concret prin care contribuie la susținerea reală a sportului românesc. Bistrițeanca a avut sprijinul premierului Victor Ponta și a reușit să modifice Legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000, așa încăt să nu mai existe dubii în privința finanțării grupărilor sportive de către administrațiile locale. În 29 septembrie, a fost emisă o ordonanță de urgență ce are un articol care se referă la acest aspect. Iată cum arată el.

Art. VII. – Legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 200 din 9 mai 2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Dupa articolul 18 se introduce un nou articol, articolul 181, cu urmatorul cuprins: „Art. 181. – Prin hotarare a consiliului local/consiliului judetean, se pot repartiza sume din bugetul local pentru:
a) finantarea activitatii institutiilor cu specific sportiv din subordinea sa;
b) sustinerea activitatii cluburilor sportive locale, in baza contractelor de finantare a programelor sportive ale acestora;
c) premierea, in conditiile legii, a performantelor deosebite obtinute la competitiile sportive internationale oficiale.”
2. La articolul 22, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „(2) Pentru scopurile si in conditiile stabilite prin lege pot functiona cluburi sportive, persoane juridice de drept public organizate in subordinea organelor administratiei publice centrale, locale sau in subordinea institutiilor de invatamant superior de stat.”
3. La articolul 29, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „Art. 29. – (1)Cluburile sportive de drept public sunt persoane juridice, infiintate ca institutii publice in subordinea organelor administratiei de stat sau a institutiilor de invatamant superior de stat si au drept obiect de activitate performanta, selectia, pregatirea si participarea la competitii interne si internationale.”
4. La articolul 29, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins: „(3) infiintarea, organizarea si functionarea cluburilor sportive de drept public in subordinea institutiilor de invatamant superior de stat se face prin ordin al ministrului educatiei nationale, la solicitarea acestora.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)