Oradenii pot profita de lipsa de omogenitate a gazdelor

0
Posted October 9, 2014 by Lucian Popa in Fotbal

soriFC Bihor va disputa următorul joc din campionatul Ligii a II-a vineri, la Timișoara, în compania echipei locale ACS Poli.

Meciul, care va conta pentru etapa a VII-a a Seriei a II-a, va debuta de la ora 17.30.

Partida va opune echipele situate pe locul IV, ACS Poli Timișoara, cu 9 puncte, și locul IX, FC Bihor, cu 3 puncte.

„Mergem să încercăm să scoatem maxim din acest joc și să obținem punct sau puncte, pentru că avem nevoie de puncte cât mai multe. Întâlnim o echipă care pornește favorită din punctul de vedere al situației și a condițiilor. Au transferat foarte mulți jucători în această vară. Asta nu înseamnă însă că este un meci câștigat de la început. Noi mergem să ne jucăm șansă și să obținem punct sau puncte”, a declarat antrenorul echipei FC Bihor, Alexandru Pelici.

Tehnicianul orădean se confruntă și înaintea acestei dispute cu probleme importante de jucători, aceeași șase fotbaliști din etapa trecută fiind și acum indisponibili, din cauza accidentărilor sau a problemelor medicale. Este vorba despre A. Achim, Cr. Cigan, D. Mihuț, R. Lupu, D. Nichita și Sălăjan.

Formația orădeană va face deplasarea la Timișoara în ziua jocului.

Tehnicianul Dan Alexa se aşteaptă ca elevii săi să pună presiune şi să câştige în faţa trupei orădene, care s-a chinuit în startul campionatului. Totodată “Chirurgul” spune că nu desconsideră echipa lui Alex Pelici şi recunoaşte că elevilor săi le lipseşte omogenitatea.

Alexa a fost coleg cu Pelici şi spune că apreciază modul în care luptă echipele pregătite de timişorean, dar vrea neapărat un succes vineri. “Ne aflăm în faţa unui meci important, am venit după o perioadă în care am stat. Am avut două săptămâni la dispoziţie. Întâlnim un adversar care în ultimele două jocuri au obţinut două puncte, cu echipe care şi-au anunţat candidatura, Vâlcea şi Reşiţa. Au un antrenor pe care-l cunosc bine şi pe care îl respect, am şi jucat cu el în echipă. E o echipă organizată şi vine bine motivată. Trebuie să punem presiune pe ei şi să câştigăm, când avem ocazii să nu mai ratăm… E o echipă care nu a jucat rău nici când a pierdut. Cheia e la noi. E important să ne impunem ritmul. Sperăm ca în meciul cu Hunedoara să fi reparat mai multe aspecte, echipa suferă foarte mult la omogenitate, calitate avem, îmi doresc o schimbare şi în atitudinea jucătorilor, pentru că la Reşiţa acest aspect a lăsat de dorit. Avem mare nevoie de cele trei puncte”, a declarat Dan Alexa.

“Chirurgul” a recunoscut că Pelici are dreptate când spune că alb-negrii nu sunt foarte omogeni. “Alex are dreptate, suferim la omogenitate… FC Bihor e o echipă care se luptă pentru salvare, e o echipă cu probleme, de aceea Pelici e de apreciat, îi ţine motivaţi. E o echipă care dacă nu joci şi nu impui ritmul poţi avea probleme. Echipele lui de obicei sunt echipe care sunt motivate şi foarte organizate. Îmi amintesc de Sibiu. Sigur Bihorul va fi la fel”, a precizat Alexa.

Tehnicianul timişorenilor nu ştie dacă se va putea baza pe nou sositul Rody, a cărui carte verde trebuie să sosească. De asemenea Petre încă nu e apt, deşi a început antrenamentele cu echipa. O altă absenţă e cea a lui Gabriel Cânu, care e suspendat după cartonaşul roşu de la Reşiţa.

Keita: “Ştiam că o să vină şi rândul meu”

Cu siguranţă în lotul gazdelor se va regăsi însă Souleymane Keita, mijlocaş care a arătat calitate în startul sezonului deşi nu jucase prea mult în Liga 1. “E un joc foarte important pentru noi, orice meci e important când e vorba de promovare. Am rămas profesionist, m-am antrenat cum trebuie, ştiam că o să vină rândul meu, am vorbit cu Mister. A venit rândul ca să joc şi am arătat că puteam să fiu un jucători improtant şi sper să ajut echipa”, a spus Souleymane Keita.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)