Sansa victoriei le-a suras ambelor echipe

0
Posted October 5, 2014 by Lucian Popa in Fotbal
Ciao restaurant - pizzerie

DSC_8188FC Bihor a obținut primul punct pe teren propriu în noua ediție de campionat, după ce în partida din cadrul etapei a VI-a a Seriei a II-a din Liga a II-a a remizat sâmbătă, la Stadionul „Iuliu Bodola”, în compania liderului clasamentului, Metalul Reșița cu scorul de 1-1.
Partida a avut două reprize diametral opuse, cu gazdele, jucătorii pregătiți de antrenorul Alexandru Pelici fiind „vioara întâi”, în prima repriză, și cu oaspeții atacând mai mult în partea a doua.
Conform și desfășurării ostilităților din teren, partida a fost deschisă oricărui rezultat, ambele dintre cele două combatante putând obține victoria, oaspeții trecând pe lângă realizarea acestui deziderat în ultimul minut al prelungirilor, când au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, pe care însă au ratat-o.
FC Bihor a început mai bine jocul și în minutul 15 a trecut pe lângă deschiderea scorului, după ce R. Lukacs a preluat o minge la marginea careului şi a șutat violent, din întoarcere, însă puţin pe lângă poartă.
Golul orădenilor a venit cinci minute mai târziu totuși, după ce în urma unei lovituri de colț, de pe partea stângă, mingea a ajuns la Zs. Lukacs, la colțul careului mare, acesta a recentrat în careu, unde Zimmerman nu a reușit să prindă mingea, pe care a scăpat-o în bară. Balonul a revenit în fața porți, de unde, Pascariu a pus latul din 3 metri, înscriind.
Cu toate că a primit gol, echipa reșițeană nu a reușit să riposteze în prima repriză, tot orădenii mai creându-și o ocazie până la pauză, prin Zs. Lukacs, în minutul 39, șutul acestuia, pe jos însă, de la 18 metri, fiind reținut de portarul oaspeților.
În repriza a doua, echipa din Reșița a ieșit mai mult la joc și pe fondul retragerii orădenilor, însă nu a reușit să-și creeze ocazii clare de poartă. Dimpotrivă, pe contraatac, bihoreni au mai trimis prin R. Lukacs, cu capul din 8 metri, dar a reținut Zimmerman, și în minutul 75 prin Florin Pop, un șut de la 18 metri, peste poartă.
În minutul 76, la o fază care nu anunța mare lucru însă, elevii antrenorului Daniel Oprița au reușit să înscrie și să restabilească egalitatea, după ce Roman a centrat de pe stânga, iar Buhăescu, nemarcat în careul mic, a reluat cu capul, în stânga portarului Fildan.
După primirea golului, gazdele au ieșit din nou la atac și după ce în minutul 84, M. Stancu a șutat de la 18 metri, puțin pe lângă poartă, în minutul 86, puteau marca golul victoriei, numai că atunci 86, după ce Dobrescu a centrat de pe dreapta, Marius Vlad, incredibil, singur cu portarul la 7 metri, a reluat cu capul alături de poartă.
În replică însă, chiar în ultimul minut al prelungirilor, după un duel între Lazăr şi Breşneni în careul orădenilor, arbitrul Cătălin Botaș a acordat destul de uşor penalty după ce jucătorul Reşiţei a căzut. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Buhăescu, care a trimis în stânga, dar portarul Fildan a ghicit colţul şi a respins pe lângă bară, salvându-și astfel echipa de la o înfrângere, de altfel, nemeritată.
„A fost un meci în care am întâlnit liderul la zi al campionatului, o echipă care are în componență jucători cu calitate, care pot să facă diferența și tocmai din acest motiv astăzi rezultatul este care este. Dacă ar fi să analizăm după ultima fază, în care puteam să pierdem toate cele trei puncte, putem spune că am avut, nu știu dacă șansă, pentru că șansă s-a numit Fildan. El și-a făcut datoria. Este al doilea joc în care Fildan are în același minut, 93, intervenție extraordinară, după cel de la Vâlcea, astăzi la fel a apărat un penalty și bravo lui, se dovedește a fi portarul de care aveam nevoie. Păcat că nu am reușit să ținem acel rezultat, păcat că nu am reușit să înscriem, pentru că am avut două ocazii monumentale la 1-1, în minutul 87. A avut Vlad, din acea centrare, dar asta este”, a declarat, după partidă antrenorul echipei FC Bihor, Alexandru Pelici.
„A fost un joc la care mă așteptam, echipa din Oradea să încerce să apere un punct, care-l aveau de la început, 0-0. Am luat golul, nu știu dacă a fost fault la portar sau nu, nu mai contează. Nu știu dacă luam gol dacă nu apărea greșeala aceea. Se întâmplă, nu-i nicio problemă. Vreau să-mi felicit băieții care au arătat caracter, știam asta și așteptam de la ei să revină în a doua repriză. Am și vorbit cu ei la pauză că o să câștigăm jocul și în minutul 70-75 am zis, câștigăm. N-avem cum, pentru că am avut posesie, am pus presiune pe ei și trebuia să fim răsplătiți până la urmă”, a declarat, la rândul său, tehnicianul reșițenilor, Daniel Oprița.

FC Bihor – Metalul Reșița 1-1(1-0)
Au marcat: Pascariu (min. 20) / Buhăescu (min. 76)
FC Bihor: Fildan – Fl. Pop, Pascariu, Fl. Lazăr (cpt.), Letan – Haş, Străuţ – Sorian, Speroni (min. 74 M. Stancu), Z. Lukacs (min. 75 M. Vlad) – R. Lukacs (min. 82 Dobrescu). Antrenor: Alexandru Pelici
Metalul: Zimmermann (cpt.) – R. Cristian, Ciobanu, M. Ciucă, Aniţoiu – Enescu (min. 50 Breșneni), Feher – O. Vasile, A. Neagoe (min. 50 Cl. Ionescu), L. Manole (min. 46 Roman) – Buhăescu. Antrenor: Daniel Opriţa
În clasament, FC Bihor a urcat un loc după această etapă și se află pe poziția a X-a, cu 3 puncte.

fcbihor.ro

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)