Trofeul Toamnei oradene la tir cu arcul la final

0
Posted October 12, 2014 by Lucian Popa in Altele sporturi
Ciao restaurant - pizzerie

fotografii de  Petre RodanTrofeul „Cupa Toamnei Orădene”, decernat în cadrul celei de-a 7-a ediţii a Cupei Cetăţii la tir cu arcul, a fost foarte apreciat de concurenţi. Confecţionate hand made într-un atelier de forjă tradiţională din Bistriţa, trofeele din oţel şi cupru au ajuns în posesia celor mai destoinici mînuitori ai arcului tradiţional.

40% dintre cei aproape 60 de concurenţi înscrişi la linia de tragere au fost copii si juniori mici, ceea ce demonstrează popularitatea în progres a tirului cu arcul ca sport. Parcul Cetăţii Oradea a fost locul perfect în care această competiţie cu aer medieval s-a putut organiza. Majoritatea concurenţilor au fost îmbrăcaţi în costume tradiţionale, arcurile folosite fiind replici istorice ale celor din vechime, iar săgeţile din lemn cu pene naturale de gâscă sau curcan. Clubul Sportiv „Redpoint” a dominat şi această întrecere, fiind urmat de un club nou înfiinţat, Nomad Archery, şi de C.S. Blueline Nojorid. Dacă la categoriile compound şi olimpic arcaşii de la Redpoint au luat aurul şi argintul, la barebow seniori podiumul a fost ocupat în întregime de arcaşi din Arad. C.S. Redpoint Oradea are noroc la… fete, categoria barebow senioare fiind cîştigată de Roxana Bodrog şi Mihaela Mocanu, ambele de la Redpoint, iar cea de arc tradiţional junioare 3 de Rezmuves Katalin si Szatmari Loretta, de la acelasi club. La arc tradiţional copii premiile au fost împărţite între arcaşi de la Redpoint şi Nomad, iar la arc tradiţional seniori Cristi Becski a luat locul 1, urmat de Ridi Francisc si Balog Janos.

Simultan cu Cupa Cetăţii s-a desfăşurat şi finala Campionatului Judeţean de tir cu arcul. La barebow seniori titlul de campion judetean a revenit lui Szekely Zoltan (Nomad Archery), urmat de Ovidiu Mîrza (Blueline Nojorid) şi de Szekely Bela (Gym). Tot la barebow, dar la senioare, primele locuri au fost ocupate de Roxana Bodrog şi Mihaela Mocanu, ambele de la Redpoint, la juniori campion judeţean a fost desemnat Szekely Eduard (Gym), urmat de Victor Kiss şi Alin Mureşan (Redpoint), iar la copii cea mai bună performanţă a fost obţinută de Tudor Bondar, în vîrstă de numai 7 ani. La arc tradiţional masculin, medalia de aur a fost atribuită lui Ridi Francisc, urmat de Wilhelm Akos Sandor şi Marius Ilea (ambii de la Nomad). La arc tradiţional copii campion judeţean este Rezmuves Benjamin şi vicecampion Andrei Rusneac, iar la junioare 3 campioana judeteana este Rezmuves Katalin si vicecampioana Szatmari Loretta. Categoria de arc modern l-a desemnat cîştigător pe Leon Cosma (Redpoint).

În Campionatul Judeţean, clasamentul pe cluburi arată astfel: C.S. Redpoint pe primul loc, urmat de Nomad Archery, Blueline Nojorid, Alexandru Roman, Gym, Soimul Alesd si Haiduc Salonta.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)