Umilinta totala la Cluj Napoca. Oradea de nerecunoscut

0
Posted October 20, 2014 by Lucian Popa in Baschet

csmÎn urmă cu câteva luni echipa de baschet masculin din municipiul de pe Crişul Repede reuşea un sezon de exceţie. A jucat finala LNBM, a jucat finala Cupei României şi a participat în Cupele Europene. Au trecut doar câteva luni de la bucuria totală unei reuşite, la decepţii de neimaginat. Echipa locală este umilită pactic la Cluj Napoca iar de obiective nici nu poate fi vorba. Să pierzi la o diferenă de 34 de puncte nu ai nici o scuză. Şi clar a fost o diferenţă de valoare. Ghinioanele că nu ai tot lotul la antrenament nu mai ţine loc de scuze. Nu mai joacă nimeni cu numele. Că vor sau că nu vor să recunoască actuala conducere a greşit decisiv când a efectuat o companie de achiziţii modestă. Au plecat unii jucători şi au venit alţii mult sub cei plecaţi. Rezultatele se văd, iar în momentul de faţă e nevoie de o mai mare implicare a tuturor pentru a trece cât mai repede de această perioadă modestă către penibilă.

Etapa a III-a a Ligii Naţionale de baschet masculin, a adus a doua înfrângere pentru vicecampioana României CSM U Oradea care a fost întrecută clar scor 94 – 60 (25 – 15, 25 – 12, 24 – 21, 20 – 12) de BT Cluj-Napoca. A fost un meci în care apărarea a fost din nou punctul slab al echipei lui Achim, o palidă copie a evoluţiei din ultimele sezoane. Dealtfel Oardea nu mai e o forţă în baschetul românesc din actualul sezon, ei fiind mai mult o echipă dornică de revenire între primele formaâii ale ţării.

Întâlnirea a fost dominată clar de organizatori care au forţat mereu pe atac şi au profitat de momentele modeste ale vizitatorilor, în cele din urmă clujenii fiind mult peste adversar. Din nou Oradea menţine acelaşi tonus negativ şi anume au primit din nou peste 20 de puncte pe sfert ceea ce spune multe despre defensivă. Dacă vor continua la fel vor avea mari probleme în disputele viitoare la Sibiu şi cu Steaua acasă. Aceste două jocuri ar putea conta enorm pentru o configarţie temporară a clasdamentului în special după jocurile din tur.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Hargrove 20 puncte. Lalovic 18 şi Mandache 15 de la învingători, Krapic 14 puncte şi Markovic 12 puncte de la învinşi.

Imediat după joc Cristian Achim antrenorul orădenilor avea să spună: “ÎN PRIMUL RÂND VREAU SĂ FELICIT ECHIPA DIN CLUJ. A JUCAT FOARTE BINE ȘI A OBȚINUT O VICTORIE MERITATĂ. NOI AM FOST MAI MULT UN PARTENER DE ANTRENAMENT ÎN ACEASTĂ SEARĂ PENTRU ADVERSAR.

PE DE ALTĂ PARTE, PE PARCURSUL ULTIMELOR PATRU SĂPTĂMÂNI, AM AVUT NIȘTE PROBLEME FOARTE MARI. TOT CE SPER ESTE CA ACESTEA SĂ ÎNCETEZE O DATĂ ȘI SĂ NE PUTEM DESFĂȘURA ACTIVITATEA ÎN CONDIȚII NORMALE. ESTE TOT CE ÎMI DORESC ÎN MOMENTUL DE FAȚĂ.”
Întrebat dacă absențele lui Bogdan Țibîrnă și Adrian Guțoaia au cântărit decisiv, antrenorul CSM-ului a spus următoarele:

“LIPSA JUCĂTORILOR ȘI ÎN EGALĂ MĂSURĂ LIPSA DE PREGĂTIRE NE-AU ADUS AICI UNDE SUNTEM ÎN MOMENTUL DE FAȚĂ. LA MOMENTUL ACTUAL ARĂTĂM EXACT CUM SUNTEM, EXACT CA O ECHIPĂ COMPLET NEPREGĂTITĂ, NEANTRENATĂ.

SPER CĂ ÎN CURSUL URMĂTOAREI SĂPTĂMÂNI SĂ AM DESTUI JUCĂTORI LA ANTRENAMENT ÎN AȘA FEL ÎNCÂT SĂ PUTEM LUCRA. ÎN PRIMUL RÂND MĂ REFER NUMERIC, SĂ AVEM CEL PUȚIN ZECE OAMENI LA FIECARE ȘEDINȚĂ DE PREGĂTIRE. A 2-A CONDIȚIE ESTE SĂ MUNCIM BINE. EU CRED FOARTE TARE ÎN ANTRENAMENT ȘI ÎN PREGĂTIREA BUNĂ DIN TIMPUL SĂPTĂMÂNII. NUMAI ÎN ACEST MOD VOM PUTEA DEPĂȘI ACEASTĂ SITUAȚIE.

NU MI S-A ÎNTÂMPLAT ÎN TOATĂ ACTIVITATEA DE ANTRENOR DE PÂNĂ ACUM SĂ AJUNG ÎN SITUAȚIA ÎN CARE SĂ NU MĂ POT ANTRENA TIMP DE PATRU SĂPTĂMÂNI. DAR, SUNTEM AICI CA SĂ REZOLVĂM ACESTE PROBLEME, VOM FACE TOT CE PUTEM ÎN ACEST SENS.”
Cristian Achim a fost chestionat dacă conducerea clubului se gândește la aducerea de noi jucători:

“CU SIGURANȚĂ NE GÂNDIM LA ACEST LUCRU. AM RĂMAS FOARTE DESCOPERIȚI LA POZIȚIA DE PIVOT.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)