Un meci care poate decide viitorului clubului bihorean

0
Posted October 17, 2014 by Lucian Popa in Fotbal
Ciao restaurant - pizzerie

DSC_4512Trebuie să ai mult tupeu (maxim) să stai pe banca unui club de fotbal când echipa e pe ultimul loc şi fără să câştigi nici un meci într-un joc oficial. Îţi trebuie tupeu să vii la Oradea să antrenezi o echipă în care să aduci jucătorii preferaţi şi să nu faci faţă chleuind cu tine şi echipa ta sumă frumoasă pe bazare şi masă. Şi îşi mai trebuie tupeu să joci meci de meci ultradefensiv în speranţa că până la urmă nu vei primi gol şi vei rămâne cu un punct sau cu o victorie absolut, dar absolut întâmplătoare. FC Bihor se zbate în aceste zile într-un anonimat total. Fără rezultate, fără susţinere, fără bani şi fără o conducere profesionistă, soarta clubului poate fi una tristă după data de 1 ianuarie 2015.

Roş-albaştrii vor disputa următorul joc din campionatul Ligii a II-a sâmbătă 18 octombrie, pe teren propriu, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, în compania echipei FC Olt.

Meciul, care va conta pentru etapa a IX-a a Seriei a II-a, va debuta de la ora 11.

Partida va opune echipele situate pe locul XI, FC Bihor, cu 3 puncte, și poziția a VII-a, FC Olt, cu 7 puncte.

„Un meci în care trebuie să dăm totul. Nu mai este loc de nimic. Avem nevoie de victorie. Nu mai este loc de alibi sau scuze, trebuie să câștigăm indiferent cu ce formulă vom intra în teren. Țelul este victoria și numai victoria, pentru că nicio altă variantă nu ne poate ajuta”, a declarat antrenorul echipei FC Bihor, Alexandru Pelici.

Tehnicianul orădean se confruntă în continuare cu probleme de efectiv. Jucătorii Mihuț, Sălăjan și A. Achim sunt accidentați în continuare, iar mijlocașul Raul Speroni a plecat în Argentina pentru că a avut un necaz în familie, sora lui a avut un accident grav și nu știa dacă o mai prinde în viață. Acesta este și motivul pentru care Raul Speroni nu a evoluat miercuri la Satu Mare.

Oradea, casă de binefacere pentru antrenorii din afara judeţului

Nu este greu de văzut că la Oradea doar antrenorii din afara judeţului sunt buni. Sau cei mai buni. Orice al antrenor bihorean cu un bilanţ negativ după nouă etape era dat afară rapid şi fără nici un fel de scrupule. Şi huiduit… Dar nu, acest langoş de preşedinte care nu are nici o treabă cu fenomenul ezită să-şi asume responsabilitatea unei echipe incapabile să obţină rezultate pozitive. Antrenorii locali sunt obligaţi să plece din Oradea pentru a putea să-şi desfăşoare activitatea. Aici vorbim clar de Erik Linkar de la Vâlcea, Cosmin Bodea de la Satu Mare, Marius Popa de la ACS Poli. Şi lista poate continua cu Dan Dobai la Sighetul Marmaţiei. Dar cum nu interesează pe nimeni, e necesar o echipă de antrenori din afara judeţului pentru a retrograda sau mai bine zis a duce pe FC Bihor pe ultimul loc. Dar repet, pe cine interesează. Mai stau alţii la cafele cu preşedintele, sfătuitori de taină care încă nu ştiu că Ceauşescu nu mai e…Cei de la Consiliul Judeţean Bihor s-au “spălat pe mâini” când au trimis la club un preşedinte poate bine intenţionat dar care nu are nici o treaba. De mult trebuiau luate unele măsuri, care să încerce redresarea clubului, dar cu el în frunte. Atunci se putea vorbi de un profesionist. Până atunci, ţine-ţi antrenor la FC Bihor care obligatoriu, să nu aibă buletin de Bihor.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)