Achim: “Le-am multumit pentru modul cum s-au daruit”

0
Posted November 23, 2014 by Lucian Popa in Fotbal
Ciao restaurant - pizzerie

achimCristian Achim, antrenorul principal al CSM-U Oradea, a explicat succesul repurtat la Târgu-Mureș, în etapa a 8-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2014/15.
“A fost un meci foarte interesant, cu adevărat important pentru ambele echipe. Poate un pic mai important pentru noi în condițiile tuturor întâmplărilor total nefericite prin care am trecut de la începutul acestui sezon. Am avut pentru prima dată preț de o săptămână toată echipa la antrenament.
Am avut o problemă cu privire la încrederea în propriile abilități ale jucătorilor noștri. Nu e ușor să treci peste pierderea atâtor meciuri chiar dacă echipă multe explicații obiective pentru această situație. Mental e foarte greu să ieși dintr-o serie de înfrângeri, chiar dacă sunt probleme obiective ce au condus la această situație. E foarte greu să lupți, să te întreci cu adversarul, dar să pleci încontinuu.
Sunt fericit că am câștigat acest meci. Sper ca ea să semnaleze încheierea unei perioade negative și începutul uneia mai bune. Dincolo de aspectul tactic, jucătorii mei au avut un singur scop în acest meci: să se lupte preț de 40 de minute. Acest lucru, cred eu, să vede și în statistică, întrucât noi am terminat acest meci cu un plus de zece recuperări în condițiile în care procentajele la aruncările din acțiune și de la linia de pedeapsă sunt sensibil egale. A câștigat echipa care a avut mai multe șanse de a arunca la coș.
Vreau să îi felicit și public pe jucători. În vestiar le-am comunicat că le mulțumesc pentru modul cum s-au dăruit și pentru modul cum au luptat. După părerea mea jucătorii români ne-au oferit un plus deosebit în acest meci. Știm că avem nevoie de contribuția lor, iar de această dată ne-au oferit plusul de care aveam nevoie.”
Întrebat ce părere are despre numărul mare de recuperări ofensive (19), în condițiile în care Oradea a fost ultima clasată într-o ierarhie la acest capitol statistic, antrenorul CSM-ului a precizat:
“În primul rând a contat foarte mult faptul că acesta a fost primul meci în care am jucat cu doi pivoți. Este limpede că peste acest lucru nu putem să trecem cu vederea. În meciurile precedente atunci când îl schimbam cu Pantic am avut o problemă atât ca și caracteristici ale jucătorilor, cât și din punct de vedere al taliei. Pe de altă parte, această statistică arată o dată în plus nivelul de determinare al echipei noastre la acest meci. Ne-am dorit foarte mult să oprim șirul înfrângerilor.”
Rezultatul final al meciului dintre BC Mureș și CSM-U Oradea a fost de 76-78.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)