Disputa care ar putea relansa echipa bihoreana spre performanta

0
Posted November 21, 2014 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

fooO victorie în Liga Naţională de baschet masculin ar putea descătuşa echipa CSM U Oradea. Iar dacă aceasta va veni la Târgu Mureş cu atât mai bine. Dar dacă echipa va pierde îi va fi foarte greu să revină în lupta pentru un loc fruntaş la finele sezonului după un parcurs dezastruos de până acum.

Sâmbătă începând cu ora 20,00 cele două formaţii BC Mureşul Târgu Mureş şi CSM U Oradea se vor afla faţă în faţă în cadrul rundei a VIII-a a LNBM. Va fi un duel extrem de important pentru ambele formaţii cu stări de spirit diferite.Ggazdele vin după un succes extraordinar în deplasare la Ploieşti pe terenul campioanei CSU în timp ce Oradea a pierdut marţi în Cupele Europene cu Tofas Bursa. Mureşenii nu s-au înscris în Cupa EuroChallenge tocmai pentru a nu obosi echipa într-o competiţie în care este dificil să treci de faza grupelor. Tocmai din acest motiv ei pornesc clar cu prima şansă, echipa lor fiind mult mai odihnită şi capabilă de un nou joc foarte bun.

De partea cealaltă oaspeţii din Oradea nu are voie să mai facă paşi greşiţi pentru a spera la parte a doua a sezonului mult mai bună. Bihorenii nu au cum să mai găsească scuze iar dacă vor reuşi să-şi impună jocul vor câştiga fără probleme, deşi gazdele sunt redutabili pe propriul teren. Echipa care va reuşi să se apere cât mai bine pe parcursul celor 40 de minute regulamentare sau în eventualitate de prelungiri va avea câştig de cauză.

Evident nemulţumiţi de acest start, conducerea BC Mureş a luat rapid măsuri şi a făcut un nou transfer. Noul jucător a evoluat în ultimul sezon tocmai la CSU Asesoft Ploieşti, cu care a devenit campion şi este fundaşul bosniac în vârstă de 26 de ani, Filip Adamovic. Acesta a jucat şi sâmbătă la Ploieşti. Roş-albaştrii l-au readus pe Silviu Lupusavei un jucător capricios care a jucat trei sezoane pentru CSM Oradea şi a plecat pe undeva obligat de împrejurări. Dar pare soluţia cea mai favorabilă pentru orădeni la acestă oră, sau cine ştie…A fost o decizie care până la urmă a surprins pe toată lumea. În continuare se aşteaptă mult mai mult de la Dani Popescu sau Markovic jucători care atunci când intră pe parchet pot să facă diferenţă. Achim va avea o misiune dificilă să lase în permanenţă un străin în afara lotului doar cinci fiind regulamentar de foaia de joc.

Foto: Roby Boroş.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)