Doar trei sferturi nu sunt deajuns pentru grupele Champions League

0
Posted November 13, 2014 by Lucian Popa in Polo

robyAşa cum anticipa doar site-ul www.arenabihoreana.ro CSM Digi Oradea a ratat calificarea în faza principală a grupelor Champions League la polo pe apă masculin. Deşi a câştigat partida retur, orădenii s-au mulţumit doar cu o victorie de palmares. Şansa a fost de partea organizatorilor care nu au ştiut să profite de ea şi în final s-au mulţumit doar cu o victorie, absolut meritată.

​​În cursul serii de miercuri 12 noiembrie Bazinul Olimpic “Ioan Alexandrscu” din Oradea a găzduit jocul retur din cadrul turului al treilea dintre CSM Digi Oradea şi DVK Radnicki Kragujevac din Serbia pentru un loc în grupele Champions League ediţia 2014-2015. După înfrângerea din tur scor 8-13 (2-3, 2-2, 1-3, 3-5), orădenii au reuşit în final o victorie de palmares cu scorul de 10-9 (4-2, 3-1, 3-3, 0-3). A fost un meci în care echipa bihoreana a jucat aproape perfect trei sferturi dar în final nu au mai avut puterea de a se ridica la nivelul adversarului exact când era mai mare nevoie.

Meciul a început aşa cum era de aşteptat în nota de dominare a bihorenilor care au marcat primii prin Popoviciu şi Dunca. Cuk a redus din handicap. Tiberiu Negrean a punctat şi el dar Vrlic a punctat şi el. Ultimul gol al primului sfert a fost reuşit de aceelaşi Tibi Negrean din lovitură de la 5 m.

A urmat un al doilea sfert în care Avramovic a înscris primul pentru bihoreni. Ciupic şi după aceea Szabo a dus echipa bihoreana la exact 5 goluri avans ceea ce ar fi trimis meciul la aruncările de la 5 metri. Basara nu a fost deacord şi a punctat şi el, iar Pijetlovic portarul echipei roş-albastre a fost într-o zi foarte bună el apârând multe şuturi din situaţii clare. La pauza mare Oradea păstra şanse de calificare.

Începe sfertul al treilea cu o nouă reuşită a lui Negrean pentru ca Cuk să înscrie şi el. Ciupic punctează în superioritate numerică iar Dedovic din poziţie centrală a marcat lejer. A existat un moment cheie al partidei. La scorul de 8-3, Oradea are superioritate numerică şi pe primele secunde îl angajează pe Dunca dar care este blocat. Era momentul când Oradea trebuia să profite. Urmează două faze în care orădenii greşesc copilăreşte iar adversarul a profitat din plin. Dunca faultează ofensiv, iar Avramovic face la fel Oradea primind goluri copilăreşti.

În ultimul sfert în bazin a existat o singură echipe cea din Serbia care a făcut legea. Cuk, Vrlic şi Basara au înscris pentru o calificare pe deplin meritată a formaţiei din Kragujevac. Oradea rămâne cu gândul că ar fi putut obţine un rezultat mare şi o performanţă incredibile în faţa vicecampioanei Europei pe care a dominat-o în trei 3/4 de meci. Dar un meci se joacă până în final iar Oradea nu a mai avut puterea de a continua în acelaşi ritm în ultimul sfert.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)