Au incheiat anul cu o evolutie incantatoare

0
Posted December 21, 2014 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

dillCu toţii trebuie să recunoaştem că CSM U Oradea a avut sâmbătă o evoluţie entuziasmantă. Au surclasat Timişoara. În ultima perioadă cel puţin pe propriul teren orădenii au fost mereu “vioara întâi”. Este meritul lui Şerban Sere managerul seţiei care a găsit echilibrul necesar după un sezon de excepţie, a lui Cristian Achim care a ştiut să scoată maximum din fiecare jucător şi totodată a jucătorilor care în multe momente au strâns rândurile şi au scos echipa cu brio la liman.

În cadrul etapei a XII-a a Ligii Naţionale de baschet masculin, sâmbătă 20 decembrie CSM U Oradea a trecut la pas de BC Timişoara cu scorul de 91 – 66 (18 – 22, 31 – 15, 28 – 18, 14 – 11) . Gazdele au controlat autoritar jocul timp de trei sferturi în condiţiile în care au avut din nou în Daniel Dillon (foto in actiune) cel mai bun jucător de pe parchet. Oaspeţii au încept mai bine Persic reuşind primele coşuri de la distanţă şi ducându-şi echipa în avantaj. La fel ca şi în multe ale jocuri din acest sezon, Pantic este scos rapid de pe teren pentru două greşeli personale. Jovanovic îşi intră şi el în mână şi nu poate fi oprit de la distanţă. Markovic îl imită, iar Oradea are de recuperat după primul sfert. Din fericire pentru organizatori Milos Pesic fostul jucător al bihorenilor are o evoluţie modestă spre penibilă fiind cel care practic a pierdut opt sau chiar zece mingi în faţa ofensivă. Oradea profită din plin, Hatten sai Dillon înscriins cu lejeritate. Tica câştigă clar duelul sub propriul panou cu Nuhanovic, dar Oradea recuperează mult mai bine în apărare iar jocul curge spre panoul bănăţean. Publicul aplaudă la scenă deschisă o evoluţie foarte exactă. Dani Popescu îl scapă din marcaj la ultima fază pe Jovanovic care nu iartă.

Pauza a fost un sfertnic bun doar pentru roş-albaştrii care au forţat desprinderea. Şi nu le-a fost deloc greu. Cu exactitatea lui Markovic şi pătrunderile spectaculoase ale lui Dillon, Oradea ajunge la +20 iar problema învingătoarei era deja rezolvată. Dragan Petricevic era nedumerit echipa lui fiind de nerecunoscut. Fiecare atac al timişorenilor însemna puncte pentru orădeni. Arbitrii ţin să se remarce cu decizii total aiurea, Bogdan Popescu ratează singur singurel sub panoul bihorean şi arată neputinţa Timişoarei. Gazdele nu sunt invitate să atace o fac într-un rimt ameţitor. Ultimul sfert este unul de rutină, fiecare echipă încercând să ducă fiecare atac până al limita celor 24 de secunde. Finalul este unul în care baschetul a fost o necunoscută. Orădenii au avut pe parchet cinci străini, hora, Sergiu Pop sau Lupusavei primind şi ei minutele într-un meci fără istoric.

Oradae încheie anul cu un succes în stil de mare echipă şi rămâne în aproapierea podiumului. Vujadin Subotic a fost lăsat în afara lotului şi din motive medicale. Dillon cu 19 puncte a fost cel ami bun marcator, Markovic cu 16 şi Haten cu 11 fiind următorii. De partea cealaltă Zlatko Jovanovic cu 21 de puncte rămâne cel mai bun ucător al bănăţenilor, urmat de Persic cu 13 puncte.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)