Francesca Pop cea mai buna sportiva universitara. Viviana Chirila din nou numarul unu

0
Posted December 20, 2014 by Lucian Popa in Altele sporturi

047Sala de sport a Universităţii din Oradea a fost gazda unei noi ediţii a Galei Clubului Sportiv Universitar Oradea. la fel ca şi în fiecare an Iacob Hanţiu director al CSU Oradea a premiat trei secțiuni, cea a sporturilor olimpice la individual, cea rezervată echipelor și cea a sporturilor neolimpice. În calitate de invtaţi s-au aflat directorii majoritatea cluburilor din Oradea dar şi conducerea Universităţii orădene în frunte cu Constantin Bungău rector, Marcela Prada şi Sorin Curlă ambii prorectori. Momentele artistice au fost întreţinute de gimnastele de la CSU Oradea antrenate de Anca Sabău (foto la mijloc). Un moment mai puţin plăcut a fost decernarea unei plachete lui Titi Frenţ unul dintre colaboratorii CSU Oradea, cel care a fost ani de zile sportiv de performanţă la secţia de rugby, consilier categoria A la CS Cişul Oradea. După ani de colaborări numele acestuia a fost pocit (Frenţiu) pe plachetă ceea ce l-a deranjat vizibil pe acesta!!!
041Cea mai bună sportivă a clubului în acest an a fost desemnată Francesca Pop (foto sus), de la tir, care s-a remarcat în special în probele de pistol.
Antrenată de Vasile Leț și Adriana Floruța și fiind componentă a lotului național de tir sportiv, Francesca Pop a devenit campioană națională de senioare, are și o medalie de argint la Naționalele de senioare, este participantă la Campionatele Mondiale, dar și la Grand Prix-ul de la Pilzen.
Pe locul II s-a situat atleta Cornelia Deac, pe poziția a III-a – Teodor Iancu, un alt reprezentant al secției de tir, pe poziția a IV-a – Antonia Miclău, tot de la tir, pe locul V atletul Costică Mureșan, participant în proba de decatlon. Tot atletismul a dat și locul VI, pe Andreea Bortoș. Pe poziția a VII-a a fost desemnată Eliza Molnar (tir), iar pe locul VIII, Sergiu Perțe (atletism).
În ceea ce privește clasamentul jocurilor sportive, pe primul loc s-a situat echipa de baschet masculin CSM U Oradea (antrenor Cristian Achim). Deşi se află de doar şase luni la CSU, această secţie a fost prima deşi ilogic s-a premiat 2014 pe toată perioada lui. Decizia a aparţinut în totalitate conducerii. Pe locul II, formația de baschet feminin Universitatea CSM (antrenoare Adriana Niculescu și Ioana Nistor), iar pe locul III, formația de volei feminin CSU (antrenori Mariana Szabo și Paul Szabo-Alexi). Plachete aimai primit Ionel Bungău (foto jos) director CS Crişul Oradea, Florin Birta director CSM Oradea, Sorin Buhaş director al DJST Bihor, Sandu Ilieş decan al Facultărţii de Geografie, Turism şi sport, Dan Matei director al LPS “Bihorul” Oradea,
045În ceea ce privește sporturile neolimpice, ierarhia a fost dominată de sportivii secției de karate kyokushin, cea mai bună sportivă fiind desemnată Viviana Chirilă, campioană europeană, pe locul II, Marius Ilaș, pe poziția a III-a, Laura Moldovan, pe locul IV, Ștefan Moș, și pe locul V, Ștefan Ardelean, toți de la secția de karate kyokushin, sportivi pregătiți de soții Harris și Anca Wallmen, În fine, locul VI i-a revenit unui reprezentant de la fitness. Este vorba despre Andrei David.

 

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)