Razvan Burleanu: “Sunt cluburi cu grave probleme financiare”

0
Posted December 12, 2014 by Lucian Popa in editorial

burlSistemul de licentiere a fost modificat incepand din aceast sezon, cluburile care nu mai primesc licenta nemaifiind retrogradate ca pana acum. Noul sistem, in schimb, permite cluburilor care nu si-au achitat datoriile fata de jucatori si alte cluburi sa obtina totusi licenta pentru Liga 1. Astfel, un club care nu a dovedit stingerea datoriilor – restante pana in data de 31 martie – pana in 30 aprilie, va fi sanctionat initial de catre Comisia de Licentiere cu o penalitate de trei puncte depunctare din clasamentul sezonului pentru care se solicita licenta. Aceasta sanctiune poate fi marita sau redusa cu inca un punct de catre Comisia de Apel in cazul in care se plateste sau nu datoria restanta, pana la termenul de apel (19 Mai 2015). In concluzie, un maxim de 4 puncte penalizare daca un anumit club nu isi plateste datoriile fata de angajatii sai sau fata de alte cluburi de fotbal.
Presedintele FRF, Razvan Burleanu (foto) , prezent in studioul Sport Total FM, a spus ca noul sistem de licentiere este ok, insa priveste cu ingrijorare viitorul apropiat al fotbalului din Liga 1, unde multe cluburi au mari probleme financiare. Acesta spera ca legea sportului sa fie imbunatatita cat mai repede, pentru a atrage sponsorii in fotbal.
“Pana la sitemul de licentiere trebuie sa trecem prin acest foc, tur-retur, pentru ca sunt cluburi cu mari probleme financiare. Inainte de a intra acest sistem de licentiere trebuie sa vedem cum iesim din aceasta iarna. Semnele nu sunt bune … Noi, ca Federatie, trebuie sa construim acele parghii pentru ca fotbalul sa devina o afacere sustenabila. Federatia nu poate interveni punctual in cazul fiecarui club, dar poate modifica legislatia, iar pentru asta are un departament care a lucrat la modificarea Legii 69. Deja am discutat cu doamna Szabo si lucram la modificarea Legii Sponsorizarii si Codul Muncii …”, a spus seful FRF la Sport Total FM.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)