Valer Vancea analiza la finele turului in activitatea AJF Bihor

0
Posted December 31, 2014 by Lucian Popa in Fotbal

002Ultima conferinţă de presă oficială a lui 2014 a avut din nou în prim plan fotbalul. Valer Vancea (foto) preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor a făcut o analiză a primei părţi a întrecerii judeţene la nivelul seniorilor, juniorilor şi copiilor. În prim plan s-a aflat activitatea din Liga a IV-a de fotbal unde din nou întrecerea are 16 echipe împărţite în trei categorii şi anume, bune spre foarte bune, normale sau undeva modeste şi binenteles slabe spre penibile. Cele bune sunt în prima parte a clasamentului Luceafărul Oradea, FC Hidişel, CSO Ştei sau Crişul Sântandrei. celelalte foarte slabe spre penibile sunt Liberty Pomezeu sau Poiana Budureasa cu 0 şi respectiv doar 4 puncte acumulate în 15 etape!!!. Acestea din urmă ar fi trebuit să evolueze în liga a V-a, dar regulamentul permite ca în cazul în care echipele se retrag rămân cele care au ocupat la finele sezonului un lor retrogradabil.

“A fost un tur de campionat cu multe bune în special în Liga a IV-a. Surpriza se numeşte CSO Ştei o echipă redutabilă formată în mare parte din juniori. Îmi doresc din nou ca echipa campioană să promoveze pentru ca judeţul Bihor să aibă trei echipe în Liga a III-a. Acum activaz în Liga a III-a CS Oşorhei şi CSC Sânmartin. Am aşteptat mai mult de la FC Bihor o echipă cu şcoală de fotbal dar care a început mai dificil. Şi Partium a fost una dintre surprizele plăcute. Evenimente nedorite nu prea au fost, doar în Liga a V-a unde sunt mai multe cauze pentru aşa ceva. Cred că la capitolul organizare a jocurilor de pe propriul teren mai avem de muncit. Unele echipe încă nu au oameni de ordine pe tabel iar altele îşi trec pe foaia oficială propria maşină. Asta nu e tocmai normal. Din partea sponsorului AJF-ului în valoare de 2 000 euro pe an, va primi fiecare echipa opt veste pentru oamenii de ordine şi o minge oficială de joc. Să sperăm că le va fi de ajutor” declara Valer Vancea.

Întrecerea din Liga a IV-a se va relua oficial în perioada 7-8 martie 2015, pentru ca înainte în intervalul 1-2 martie să aibă loc meciurile din şaiprezecimile Cupei României, ediţia 2015-2016, faza judeţeană. Liga a V-a Seria i se va relua în data de 14-15 martie, pentru ca celelalte două serii a II-a şi a III-a să înceapă în intervalul 21-22 martie.

Referitor la barajul de promovare în Liga a III-a, Valer Vancea a anunţat că va lua legătura oficial cu Gheorghe Chivorchian secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal pentru a propune ca barajul să se joace tur-retur şi nu un singur meci pe teren neutru cum a fost până acum.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)