Dramatic. FC Bihor, capat de linie…

1
Posted January 29, 2015 by Lucian Popa in Fotbal

fcAvând în vedere situaţia financiară dramatică prin care trece clubul FC Bihor la începutul acestui an, conducerea clubului vă informează că:

– Au fost depuse toate eforturile pentru a salva situaţia şi a asigura continuitate echipei de Liga a II-a, dar şi a celorlalte formaţii din cadrul clubului. În acest sens, pentru echipa de Liga a II-a, conducerea clubului împreună cu staff-ul tehnic au ajuns la un consens în ceea ce priveşte construirea unui lot care să fie adecvat cu cerinţele eşalonului secund, atât numeric cât şi calitativ, cu jucători proveniţi din pepiniera proprie sau din judeţ. Cu această ocazie s-a reuşit şi economisirea unei sume de 25 000 de lei / lună, prin renunţarea la contractele cu jucătorii care prevedeau sume mari (ex. R. Lukacs, C. Străuţ etc.).

– Cu toate eforturile depuse, dar afectaţi fiind de întreruperea finanţării Consiliului Local Oradea, în această perioadă planul de insolvenţă a fost depăşit şi există riscul iminent de a se intra în faliment. De aceea, clubul trebuie să plătească urgent o sumă importantă din ratele restante şi datoriile care s-au acumulat până la sfârşitul primei săptămâni din luna februarie.

– În contextul situaţiei dramatice pe care o traversează clubul, nu ne rămâne decât să facem un a apel de atragere a noi finanţatori (agenţi comerciali, persoane juridice sau chiar fizice), alături de club şi de Consiliul Judeţean, entitate care nu poate susţine clubul de una singură. Conducerea clubului FC Bihor invită pe toţi cei care mai simt ceva faţă de acest club, cu tradiţie în fotbalul românesc şi care este emblematic pentru această zonă de ţară, să pună umărul şi să ajute la salvarea situaţiei în aceste momente critice şi foarte importante pentru existenţa clubului. Rugăm societăţile comerciale sau persoanele fizice, cu cât pot şi doresc fiecare, să ne sprijine prin sponsorizări sau donaţii. Este un strigăt de disperare pentru salvarea acestui club, iar pe cei care mai simt ceva faţă de acest club şi pot să îl ajute, îi aşteptăm de săptămâna viitoare la sediul clubului.

– Precizăm că aceste sponsorizări şi donaţii sunt necesare în contextul în care la începutul lunii februarie, clubul trebuie să achite o parte din datorii, iar bugetul de la Consiliul Judeţean urmează să fie aprobat abia pe la mijlocul lunii februarie. Le mulţumim tuturor celor care în decursul anului 2014 au fost alături de club, tuturor oamenilor de bine din acest oraş şi judeţ, dar îi rog pe toţi acum, pe ei şi pe alţi, să fie alături de noi în aceste momente, pentru că altfel totul s-ar putea termina aici şi totul ar rămâne istorie.
Clubul FC Bihor îşi exprimă totuşi speranţa că prin participarea la susţinerea financiară a clubului a celor care simt ceva şi pot să ajute FC Bihor, se va reuşi împreună să fie revitalizat un sport aflat într-o situaţie dificilă.
Vă reamintim că fotbalul a reprezentat un fenomen social şi sportiv, mult apreciat de locuitorii municipiului Oradea, dar şi ai judeţului Bihor. Destinele echipei pot fi identificate în urmă cu mai bine de 100 de ani, timp în care clubul a fost prezent în mod constant în eşaloanele superioare ale fotbalului românesc. În toată această perioadă, mii de copii şi tineri au practicat fotbalul în mod organizat, unii dintre ei reuşind ulterior chiar să depăşească nu numai graniţele judeţului Bihor, ci şi ale ţării, reprezentând astfel în mod onorabil fotbalul bihorean.

În prezent în cadrul clubului sunt înscrişi peste 250 de copii, care practică în mod constant şi organizat activităţi sportive, participând la competiţiile aferente fiecărei categorii de vârstă.
Împreună vom reuşi, pe de-o parte, să atragem cât mai mulţi copii şi tineri în vederea practicării unui sport într-un cadru organizat, iar pe de altă parte, de a atrage cât mai mulţi spectatori în tribunele stadionului.
Le mulţumim tuturor celor care vor da o mână de ajutor fotbalului bihorean pentru a ieşi din acest impas!
Preşedinte FC Bihor,
Viorel Nemeş


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

Un comentariu


  1.  
    Un bihorean

    In judetul asta chiar nimeni nu vrea salvarea acestui club…parca toate eforturile sunt degeaba……SALVATI FC BIHOR!!!….DE CE SA MAI MOARA UN CLUB DE TRADITIE DIN FOTBALUL ROMANESC???…DE CE SA MOARA ODATA CU EL O PARTE DIN FIECARE SUPORTER AL ACESTUI CLUB…imi este scarba de indiferenta oamenilor din acest judet fata de FC BIHOR…toata lumea citeste si trece mai departe…chiar nu se gaseste un investitor in tot judetu asta???…sau mai multi cu contributii mai mici?…iar presa sportiva la nivel national sta ca deobicei cu mainile in san…nici macar nu e prezentat cazul…TOATA ZIUA NU AUZI ALTCEVA DECAT STEAUA,DINAMO,RAPID…asa au murit in liniste FC Arges,UTA,Poli,Gloria,U Craiova,FCM Bacau,Poli Iasi…cam tot fotbalul romanesc cu mici exceptii…

Adauga un comentariu


(obligatoriu)