Gala Atletismului Bihorean respecta performanta

3
Posted January 18, 2015 by Lucian Popa in Atletism

181Cantina Liceului cu Program Sportiv “Bihorul” din Oradea a fost o gazdă primitoare pentru o nouă ediţie din 2015 a Galei Atletismului Bihorean, singura gală a unei singure ramuri sportive la nivel naţional. De ani de zile, antrenorul Virgiliu Preda a fost cel care a ţinut să fie prezenţi majoritatea performerilor din Bihor din atletism dar şi mulţi alţi invitaţi, antrenori, părinţi şi binenţeles tineri de perspectivă. Ionel Bungău (foto alături de Virgil Preda şi Laviniu Chiş) director al CS Crişul Oradea, Lucian Stance director adjunct al LPS “Bihorul” Oradea, Nicuşor Vaşadi director sportiv al CSM Oradea, Sorin Buhaş şi Korodi Iosif din partea Direcţieri Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor au fost cei care au oficiat festivitatea de premiere alături de o parte dintre sponsori.
174Prima categorie cea a speranţelor i-au adus în faţa tuturor pe Samata Potre, Cristian Lup, Szallai Kinga, Daniel Copil, Cristina Lenghel, Popovici Mihnea, Alexandru Gârz, Alex Marc, Nicolas Gligor, Antal Gergo, şi Paul Dominic. A urmat o nouă categorie şi anume piticul viitorului. Aici s-au remarcat o serie de nume cum ar fi Iulia Petruţ, Robert Olah, şi Elena Băncui. A urmat un debut pe podium pentru doi atleţi da la Beiuş, Iştvan Alexei şi Alexandru Lingurar pentru ca după aceea Carmen Popa, Luisa Galog, Antonio Leucea şi Larisa Brândaş să fie incluse la categoria confirmări. Pentru a nu exista momente plictisitoare mai mulţi tineri artişti în devenire din Oradea au oferit unele prestaţii la diferite instrumente.
De asemenea incluşi într-o categorie specială au fost Mihai Gligor, Cristian Meheş, Mihai Haş, Alexandru Râpă, David Pentie, Silviu Junc, Anda Pogăcean, Karoly Balint.

Surpriză până la lacrimi

Cel mai emoţionant moment al galei a fost prezentarea oficială a noului produs şi anume “Cartea de aur a atletismului bihorean”. Veteranul Constantin Pană altături de Robert Olah şi Florina Cozac cei care s-au străduit să apară această capodoperă au fost felicitaţi şi aplaudaţi minute în şir. Cartea a ajuns la tipar doar după ce Sandu Ion preşedintele Federaţiei Române de Atletism a suportat o parte din cheltuieli.
A urmat aşa cum era de aşteptat topul primilor zece sportivi. În cele din urmă acesta a arătat astfel:

185Loc 1. Cornelia Deiac
Loc 2. Laviniu Chiş
Loc 3. Cristian Tăut
Loc 4. Alexandru Meheş şi Andrei David
Loc 5. Constantin Mureşan
Loc 6. Korozsi Dorina
Loc 7. Sergiu Perţe
Loc 8. Vasile Gonţ
Loc 9. Alexandru Cormoş
Loc 10. Hercuţ Eduard şi Hasegan Claudiu.

Cornelia Deiac se află pentru ultima dată în Top 10, ea transferându-se la CS Farul Constanţa şi renunâţând la a mai lucra cu Virgiliul Preda. A fost o colaborare extrem de profitabilă, Cornelia fiind cel mai bun produs bihorean din ultimii ani. De asemenea Laviniu Chiş se află în faţa unei noi provocări, el fiind unul dintre sportivii de viitor ai ţării.
Ziua s-a încheiar cu o sesiune de autografe în noua carte care cuprinde majoritatea perfromenţelor sportivilor bihoreni din ultimii 100 de ani la toate categoriile de vârstă.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

  1.  

    sursa foto: telefon Lucian Popa 100%

Adauga un comentariu


(obligatoriu)