Au debutat cu un succes normal in Portulagia

0
Posted February 8, 2015 by Lucian Popa in Altele sporturi

poloReprezentativa României a învins clar formația Portugaliei, cu scorul de 37-10 (23-3), sâmbătă, pe Estadio Universitario din Lisabona, la debutul său în Rugby Europe Championship (fosta Cupă Europeană a Națiunilor).

”Stejarii” au controlat prima repriză și au condus cu 16-0, înainte ca lusitanii să reușească primele puncte, din lovitură de pedeapsă. La pauză scorul a fost de 23-3 pentru echipa antrenată de galezul Lynn Howells, grație unui eseu transformat.

Partea a doua a jocului a fost mult mai echilibrată, după ce România a mai marcat un eseu, gazdele având un forcing bun, cu atacuri rapide, la care ”stejarii” au rezistat cu greu. Jocul bun al portughezilor s-a concretizat printr-un eseu transformat, dar România a refăcut diferența, obținând și punctul bonus ofensiv grație celui de-al patrulea eseu.

Au reușit eseuri Robert Dascălu, Mihai Macovei, Ionuț Botezatu și Adrian Apostol, în timp ce Vali Calafeteanu a marcat din trei lovituri de pedeapsă și patru transformări.

Pentru Portugalia, Nuno Costa a reușit un eseu, transformat de Pedro Avila, care a înscris și dintr-o lovitură de penalitate.

”Stejarii” au aliniat următorul XV: 15. Dorin Manole, 14. Ionuț Dumitru, 13. Robert Dascălu, 12. Csaba Gal, 11. Ionuț Botezatu, 10. Dănuț Dumbravă, 9. Valentin Calafeteanu; 1. Mihăiță Lazăr, 2. Otar Turașvili, 3. Horațiu Pungea, 4. Valentin Popârlan, 5. Marius Sîrbe, 6. Viorel Lucaci, 7. Valentin Ursache, 8. Mihai Macovei.
Rezerve au fost: 16. Andrei Rădoi, 17. Constantin Pristaviță, 18. Alexandru Țăruș, 19. Marius Antonescu, 20. Stelian Burcea, 21. Grigoraș Diaconescu, 22. Florin Ioniță, 23. Adrian Apostol.

Cele două echipe s-au înfruntat pentru a 22-a oară, bilanțul fiind de 19 victorii ale ”Stejarilor” și trei ale Portugaliei. În Cupa Europeană a Națiunilor au avut loc 16 întâlniri (13 victorii pentru români, trei Portugalia).

Ultima dată cele două echipe fuseseră față în față pe 1 februarie 2014. la Cluj-Napoca, România învingând cu 24-0. Precedenta partidă jucată în Portugalia s-a încheiat cu victoria ”Stejarilor” cu 19-13, pe 2 februarie 2013.

În celelalte meciuri jucate sâmbătă în Rugby Europe Championship, Georgia a surclasat Germania în deplasare cu 64-8, în timp ce Spania a dispus de Rusia cu scorul de 43-20. În clasament, Georgia, România și Spania ocupă primele locuri, cu câte cinci puncte.

Pe 14 februarie se vor disputa meciurile Georgia — Portugalia, Germania — Rusia și România — Spania (pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, de la ora 15,00).


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)