CSM U Oradea invinsa intr-un final tensionat. Subotic gest de condamnat

0
Posted February 22, 2015 by Lucian Popa in Baschet

gaydeÎn cadrul etapei a XX-a a Ligii Naţionale de baschet masculin, echipa bihoreană CSM U Oradea a fost învinsă scor 74-89 (22-16, 18-17, 15-31, 19-25) în deplasare la Târgu Jiu de Energia Rovinari. Gruparea orădeană a dat o replică bună până la pauză când au cedat inexplicabil iniţiativa pentru ca în partea a doua evoluţia lor să fie una modestă.

Meciul a început în nota de dominare a roş-albaştrilor care au reuşit prin Paşca un coş de la distanţă. Subotic şi Dillon au avut mereu iniţiativa pentru ca de partea cealaltă. tripleta Watson – Troupe – Darby să fie mereu la finalizare. Şi Milosevic a fost mereu într-un duel permanent cu Pantic sau Nuhanovic duelurile fiind interesante. În sfertul al doilea orădenii au marcat din nou constant prin Markovic sau Subotic în timp ce de partea cealaltă Darby a fost  de neoprit în relaţia unu la unu. Meciul curgea în favoarea echipe bihorene şi se părea că Oradea are prima şansă.

În partea a doua gazdele au profitat de apărarea mai puţin inspirată a vizitatorilor iar finalul a fost extrem de tensionat. Gazdele au un parţial de 10-0 iar Oradea nu are reacţie. Elevii lui Cristian Achim nu recuperează defensiv iar diferenţa pe tabela de marcaj creşte în favoarea minerilor. Oradea suferă iar organizatorii profită din plin. În ultimele două minute ale jocului s-a petrecut un incident care nu are nimic de-a face cu sportul. Grecul Glyniadakis are ceva de împărţit cu Pantic, acesta din urmă se dezechilireabă şi cade jos iar grecul cade peste el lângă panoul celor din Rovinari. Subotic aflat în apropiere se urcă pur şi simplu peste Glyniadakis şi-l loveşte. Vlahovic şi el sare în avantajul colegilor în timp ce meleul de jucători creşte. Jocul este oprit iar decizia arbitrilor este total aiurea. Glyniadakis de partea gazdelor, Subotic şi Pantic sunt descalificaţi. Ultimul total nevinovat. Subotic are o reacţie nervoasă care trebuie condamnată la fel ca şi gestul grecului. Jocul se reia iar Energia termină jocul în atac.

Victorie meritată a gazdelor cae au arătat o formă bună în timp ce Oradea cu o apărare visătoare şi lipsită de inspiraţie plăteşte tribut din nou. Orădenii sunt una dintre echipele cu cele mai multe puncte primite în acest sezon ceea ce spună multe despre apărarea lor şi mai ales despre faptul că recuperează foarte puţin în special în defensiv. Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Darby 27 puncte,  Watson 17, Glyniadakis şi Milosevic câte 14 fiecare, respectiv Dillon 25 puncte, Subotic 14 şi Markovic 10.

Următoarea etapă CSM U Oradea va primi pe propriul teren vizita celor de la BC Mureşul Târgu Mureş.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)