Cu exceptia primului sfert, Oradea a dominat categoric disputa cu BC Timba

0
Posted February 15, 2015 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

kraÎn cadrul etapei a XIX-a a Ligii Naționale de baschet masculin, CSM U Oradea a câștigat aşa cum era de așteptat scor 84-68 (17 – 15, 30 – 16, 20 – 15, 17 – 22) disputa cu BC Timba Timişoara. Nu s-a pus niciun moment problema învingătoarei, orădenii fiind net peste adversari. de aceea în unele momente ale întâlnirii concentrarea nu a fost la fel de mare iar acest aspect s-a văzut pe parchet. Unii jucători au forţat exact cât a fost nevoie pentru ca diferenţa pe tabelă să crească în favoarea gazdelor în timp ce alţii au intrat şi au făcut doar figuraţie.

Cu excepţia primului sfert, partida a fost una fără istoric, organizatorii impunând mereu ritmul iar finalul a fost unul în care românii şi-au etalat valoare pe parchet.

Orădenii au început foarte bine partida, Dillon transformând libera suplimentară în timp ce Krapic şi Nuhanovic nu au mai reuşit aceeaşi performanţă. Acesta din urmă s-a remarcat cu două libere transformate iar la sorul de 15-8, oaspeţii au solicitat timp de odihnă. Surprinzător gazdele cedează total iniţiativa, timişorenii profită iar Vinson înscrie lejer. Fărăo apărare eficientă orădenii se văd egalaţi pe tabela de marcaj, Ultimele puncte ale sfertului sunt reuşite de Sergiu Pop. Al doilea sfert începe din nou în nota de dominare a gazdelor. Subotic şi Dillon înscriu lejer iar oaspeţii au o replică prin blunt care punctează prin sleam-dunk. Oradea solicită timp de odihnă iar Filip de la vizitatori punctează de la distanţă. Urmează imediat două coşuri consecutive ale lui Krapic şi Markovic care readus liniştea în tabăra gazdelor. Ultima parte a sfertului este una interesantă. Nakic este penalizat cu fautl antisportiv. Vlahovic, Paşca şi Markovic înscriu trei conşuri consecutive de la distanţă ceea ce face ca diferenţa pe tabelă să crească. La pauza mare Oradea avea un avantaj liniştitor 47-31.

Imedia după pauză Nuhanovic ratează ambele libere iar Krapic rămâne acelaşi marcator constant. Arbitrii sunt total depăşiţi de ceea ce se întâmplă pe parchet, iau decizii surprinzătoarele pentru ambele tabere. După reuşita lui Vlahovic diferenţa pe tabelă a ajuns la 20 de puncte iar concentrarea nu mai este la fel. Oaspeţii încearcă diferite formule cu un presing ofensiv ceea ce avantajează echipa locală care se descurcă destul de bine. Markovic faultează total aiurea iar timişorenii redus din handicap.

Începe ultimul sfert. Paşca înscrie de la distanţă, iar Nuhanovic comite cea de-a patra greşeală personală. Spre surprinderea tuturoro CSM U Oradea comite o greşeală de la juniori. În momentul schimbărilor, pe teren rămân şase jucători iar oaspeţii sunt nedumeriţi. După câteva secunde arbitrii îşi dau seama şi penalizezaă echipa bihoreană. Mai rar aşa ceva!!! Nhanovic şi Nakic sunt descalşificaţi pentru cinci greşeli personale, iar în ultmimul minut apar pe parchet Hora sau varga jucători care de obicei se odihnesc la fiecare mec pe banca de rezervă.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost  Krapic 20 puncte, Vlahovic 15, Marovic 12 şi Dillon 11 în timp ce de la oaspeţi s-ua remarcat Blunt 17 puncte, Vinson 14 şi Mijatovic 12. Pantic a fost lăsat în afara lotului. Urmează o nouă etapă, CSM U Oradea va juca sâmbătă în deplasare la Târgu Jiu cu Energia.

Foto: Roby Boroş


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)