Mitingul si-a atins scopul, urmeaza marsul de protest. Oare aude cineva…sau au urechile infundate!!!

0
Posted February 6, 2015 by Lucian Popa in Fotbal
Ciao restaurant - pizzerie

imDeşi condiţiile meteo nu au ţinut cu ei, peste 250 de suporteri ai clubului FC Bihor s-au adunat miercuri seară pe o ploaie deasă şi un timp destul de friguros, în Piaţa Unirii din Oradea, în semn de solidaritate cu clubul orădean, care trece printr-o situaţie foarte dificilă din punct de vedere financiar.

Organizat de Asociaţia Suporterilor FC Bihor, mitingul a strâns lângă statuia lui Mihai Viteazul atât membri ai galeriei sau sportivi, cât şi orădeni de rând sau diferite personalităţi care au avut în trecut legături cu clubul FC Bihor, precum Emeric Jenei (ex-jucător şi membru în conducerea clubului), Sandor Kulcsar (fost jucător de valoare), Florin Fărcaş (ex-jucător şi antrenor), Sorin Husăsan (fost copreşedinte) sau Şerban Morcan, fost preşedinte al FC Bihor.

Nu au lipsit nici cei din staff-ul actual al FC Bihor, în frunte cu preşedintele Viorel Nemeş, antrenorii Călin Cheregi, Lucian Ciocan şi Vasile Sin, de la echipa mare, precum şi întregul colectiv al antrenorilor de la Centrul de Copii şi Juniori, unii dintre ei foşti jucători, ca de pildă Sorin Pop, Lucian Ulici, Claudiu Mutu, Gheorghe Silaghi, Marius Suciu şi Florin Andrei.

“Păcat că este un timp destul de nefavorabil pentru a face o demonstraţie adevărată şi din suflet, pentru că văd că indiferent de ce se întâmplă, totuşi Bihorul are susţinători şi susţinători adevăraţi, dar păcat că ei vorbesc în faţă, iar în spate nimeni nu se ocupă de sportul din Oradea şi nu vorbesc numai de fotbal. Din păcate, am constatat că pe linia aceasta, de la Timişoara până la Satu Mare, sunt foste echipe de Divizia A, care au câştigat şi campionatul, Timişoara, Aradul, Oradea, echipe cu o tradiţie fantastică, de asemenea, Satu Mare şi Baia Mare, şi văd că nu mai există nimic. Asta înseamnă că pe cei care ar trebui să conducă nu numai oraşul, ci şi sportul, nu prea-i interesează”, a declarat Emerich Jenei.

Încă de la început, membrii galeriei FC Bihor au scandat sloganuri pro club şi împotriva Primăriei, care s-a retras din acţionariatul clubului şi chiar au scandat să vină primarul Ilie Bolojan în piaţă, cântând, sărind sau strigând sloganuri precum “Inimile noastre cântă-n cor, FC Bihor”, “Este eternă, este roş-albastră, FC Bihor, echipa noastră” ori “Orice ar fi, te vom iubi, lângă tine noi vom fi” şi “Să vină primarul!”.

nea“Nu sunt în calitate de preşedinte aici. Dacă ei au făcut acest gest pentru noi, am făcut şi eu acest gest să fiu alături de ei, la această manifestaţie. N-am venit în calitate de preşedinte, am venit în calitate de susţinător al acestui club. Nu numai această manifestaţie, dar şi zbaterile noastre care au fost în această săptămână, ar trebui să aibă un efect pozitiv pentru club. Am solicitat şi solicit încă o dată tuturor societăţilor care consideră şi pot să fie alături de noi, acum în ultimul ceas, să vină la noi la club până nu e prea târziu. Eu zic, până vineri, ca să putem face o analiză a sumelor care se vor strânge pentru salvarea acestui club”, a declarat preşedintele clubului, Viorel Nemeş.

O parte dintre suporteri au ţinut în mâini steagurile echipei şi au afişat două bannere de câţiva metri, cu mesajele “Toţi privesc cu nepăsare cum Bihorul nostru moare” şi “FC Bihor trăieşte prin noi”. De asemenea, câţiva copii de la echipele de la centrul de juniori au desfăşurat un steag de câţiva metri al clubului, în culorile tradiţionale de roşu şi albastru.

“E greu să-mi găsesc cuvintele în aceste momente, văzând aceşti copii minunaţi, care-şi arată starea de nemulţumire vis-a-vis de ceea ce se întâmplă la clubul FC Bihor. Sper din tot sufletul ca cei care răspund de destinele acestui club să găsească o soluţie imediată pentru a ne putea duce în continuare activitatea şi tradiţia acestui club”, a declarat şi antrenorul Călin Cheregi.

Mitingul a durat circa o oră şi s-a încheiat fără incidente. De altfel, evenimentul a fost vegheat îndeaproape de echipaje ale jandarmilor.

Prin această primă acţiune organizatorii speră să atragă atenţia factorilor de decizie pentru a se implica în salvarea clubului de fotbal, care trece prin cea mai critică perioadă a existenţei sale.

“Am fost foarte plăcut surprins şi mulţumesc mult tuturor celor prezenţi, pentru că au fost destul de mulţi în pofida timpului nefavorabil. Dorim să organizăm şi un marş la sfârşitul săptămânii şi sperăm ca prin acţiunile noastre să înduplecăm atât Consiliul Local, cât şi mediul de afaceri bihorean să-şi întoarcă faţa către club şi, pe de altă parte, sperăm că şi creditorii să dea dovadă de înţelegere în ceea ce priveşte datoriile clubului, caci dacă clubul intră în faliment, nimeni nu-şi mai primeşte banii”, a declarat, la rândul său, preşedintele Asociaţiei Suporterilor FC Bihor, Daniel Bokor, organizatorul mitingului.

Asociația Suporterilor FC Bihor va organiza sâmbătă, 7 februarie, cu începere de la ora 15, un marș de solidaritate și susținere a clubului FC Bihor, care trece prin momente critice.

Startul se va da de la ora 15 de pe platoul din fața Magazinului Crișul și va urma traseul Str. Republicii (pietonal) – Piața Ferdinand – Primăria Oradea – Piața Unirii (statuia Mihai Viteazul).

„În urma mitingului de miercuri, când, în pofida vremii nefavorabile, ne-am strâns peste 250 de suporteri, într-o demonstrație de prețuire a clubului, am hotărât să încercăm organizarea unui marș pe traseul Magazinul Crișul – Piața Unirii, prin care dorim să evidențiem și mai tare atașamentul suporterilor și, astfel, să sensibilizăm orice iubitor al fotbalului, dispus să dea o mână de ajutor clubului, care în această perioadă traversează o perioadă extrem de critică. Sper să ni-se alăture cât mai multă lume în acțiunea de sâmbătă, pentru că FC Bihor este clubul nostru, al tuturor, care ne-a reprezentat, ne reprezintă și dorim să ne reprezinte în continuare”, a declarat Daniel Bokor, președintele Asociației Suporterilor FC Bihor.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)