Oradenii doua medalii de aur si doua de argint in capitala

0
Posted March 9, 2015 by Lucian Popa in Altele sporturi
Ciao restaurant - pizzerie

01 pe linia de tragerePrima competiţie naţională outdoor de tir cu arcul s-a desfăşurat în acest weekend la Bucureşti. Competiţia, contând pentru accederea în loturile naţionale, a fost dominată de o vreme extrem de proastă, cu ninsoare, ploaie şi vânt puternic atât la antrenamentul oficial cât şi la concurs. Juniorii care au reprezentat Oradea s-au comportat însă exemplar, reuşind să-şi adjudece şi două medalii de aur şi două de argint.

Încă de la plecarea din Oradea, vremea şi-a arătat colţii, ninsoarea şi ploaia fiind prezente tot drumul. La antrenamentul oficial de vineri, juniorii diviziei compound a C.S. „Redpoint” au reuşit cu greu să tragă câteva serii de reglaj, ploaia, temperatura scăzută şi vântul puternic fiind adversari redutabili. La concurs însă, copiii s-au mobilizat şi au reuşit să obţină două medalii de aur prin Vivien Bălteanu la junioare III şi Alin Mureşan la juniori II, precum şi două medalii de argint prin Victor Kiss la juniori II şi Cristina Pavel la junioare III.

„A fost o competiţie cu miză, dar cel mai mult a contat faptul că juniorii, de fapt nişte copii, au reuşit să se mobilizeze în condiţii vitrege deosebite şi să tragă tot concursul. Este de apreciat efortul tinerilor arcaşi din Oradea, care după un drum obositor au concurat în primul rând cu vremea vitregă şi apoi cu ei înşişi, ba chiar au reuşit să câştige. Ne dorim astfel de tineri arcaşi în cât mai multe cluburi din toată ţara, deoarece ei sunt viitorul acestui sport”, a declarat Aurel Robu, arbitrul competiţiei.

Rezultatele bune se datorează şi Consiliului Judeţean Bihor, Primăriei Oradea, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor, Bene, Rivolto Cons şi altor parteneri. Atât pentru juniorii II cât şi pentru junioarele III de la divizia compound, formatul competiţiei a fost de 12 serii a câte 6 săgeţi fiecare, pe ţinta de 122 cm, la distanţa de 50 de metri. Trebuie menţionat că juniorii compound trag la aceeaşi distanţă ca seniorii, doar ţintele sunt diferite.

În cadrul aceleiaşi competiţii, Clubul Sportiv „Redpoint” Oradea a obţinut locul III în clasamentul pe cluburi. Următoarea competiţie majoră pentru tinerii arcaşi bihoreni va fi Campionatul Naţional de juniori mici de la Bacău.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)