Sarbatoare a tenisului în Defileul Crisului Repede

0
Posted March 26, 2015 by Lucian Popa in Tenis

DSC_0161Sala de sport a Liceului Tehnologic nr.1 din Șuncuiuș a fost gazdă primitoare a primului turneu de tenis organizat în frumoasa comună din Defileul Crișului. O organizare ireproșabilă a turneului de tenis Micii tenismeni, asigurată de către conducerea liceului (director Prof. Manci-Capriș George) și de echipa formată din Bogdana Haragoș, directorul turneului, Daniel Rus, administratorul sălii de sport și Adrian Coroiu, arbitrul principal. Credem însă că se cuvine remarcată întreaga comunitate a comunei Șuncuiuș care s-a întrecut în a asigura cele mai bune condiții de joc, o atmosferă caldă și ospitalitate desăvârșită pentru invitații din Oradea, Vadul Crișului și Țețchea. De altfel aceștia au avut ocazia să aprecieze nu doar condițiile de joc din sală, terenul de joc impecabil prevăzul cu fileu nou, scaun de arbitraj și tabelă de scor, dar și performanțele culinare ale gazdelor care s-au străduit să ofere participanților un sejur cât mai plăcut.
35 de copii între 6 și 14 ani participanți la proiectul Tenis în comune și sate din Bihor, acțiune spijinită de Consiliul Județean Bihor în colaborare cu Federația Română de Tenis, s-au înscris la ediția a II-a a Cupei Micii tenismeni. Prima ediție a avut loc în decmbrie 2014 la Vadul Crișului la Sala de sport a Colegiului tehnic, printr-o organizare deosebită asigurată de conducerea colegiului și directorul turneului Mihaela Găvriluț.
S-a jucat la categoriile începători și avansați, fete și băieți. Datorită numărului mare de participanți s-a ales sistemul eliminatoriu. Meciurile au fost aprig disputate, aplaudate cu generozitate de cei prezenți, nivelul lor tehnic crescând către fazele finale ale turneului. Sigur că n-au lipsit nici lacrimile, cei mai mulți dintre concurenți fiind la prima lor competiție.
Iată și clasamentul:
Categoria începători, fete: Locul I Miruna Erdei (Șuncuiuș), Locul II Bettina Dombi (Șuncuiș), Locul III Diana Fabian și Alexandra Lazăr (ambele din Vadu Crișului);
Categoria începători, băieți: Locul I Narcis Lazău (Șuncuiuș), Locul II Marius Drâmbea (Țețchea), Locul III Kiss-Geczi George și Adelin Ținc (ambii din Vadul Crișului);
Categoria avansați, fete: Locul I Ana Coroiu (Șuncuiuș), Locul II Antonia Dobai (Șuncuiuș), Locul III Adriana Găvriluț (Vadul Crișului) și Diana Lazău (Șuncuiuș);
Categoria avansați, băieți: Locul I Laurențiu Găvriluț (Vadul Crișului), Locul II Răzvan Marc (Șuncuiuș), locul III Călin Bogdan și Bogdan Iancu (ambii din Șuncuiuș).
Cei mai buni au fost rempensați prin diplome și medalii la o festivitate de premiere unde au fost prezenți alături de stafful turneului și domnii Florin Cuc, inițiatorul proiectului Tenis în comune și sate din Bihor și Ovidiu Drâmbea, viceprimarul comunei Țețchea. Doamna Bogdana Haragoș le-a înmânat tuturor participanților un pachet-cadou oferit de sponsorul turneului, iar poza de final le va aminti tuturor despre o frumoasă sâmbătă de mărțișor petrecută în lumea minunată a sportului alb.
P.S. Credem că se poate afirma că flacăra tenisului s-a aprins și în defileul Crișului Repede. Și ea va continua să ardă ca lumina unei candele. Iar aceasta luminează pentru că mereu e cineva care să adauge ulei curat în candelă. În Defileu această flacără nu se va stinge atâta timp cât va exista o Mihaela Găvriluț, o Bogdana Haragoș sau un Daniel Rus care au înțeles efectul pozitiv al practicării sportului pentru sănătatea copiilor dar și impacul în planul civic asupra întregii comunități. Pentru că ei înșiși au deprins, alături de copii, tainele și bucuria practicării acestui frumos și spectaculos joc care îmbină rigoarea tehnică cu imaginația, precizia cu surpriza, dar mai ales crește încrederea în sine a copiilor și a tuturor celor care îl practică. Iar bucuria jocului pomenită de atâtea ori în interviurile campioanei noastre Simona Halep este cea care îl face pe și pe Roger Federer să se declare pe sine un fan al tenisului.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)