Simona Halep revine spectaculos şi castiga finala de la Indian Wells

0
Posted March 22, 2015 by Lucian Popa in Tenis

during their women's final match of the WTA Dubai Duty Free Tennis Championship at the Dubai Duty Free Stadium  on February 21, 2015 in Dubai, United Arab Emirates.Jucătoarea româncă de tenis, Simona Halep (foto) a disputat si câştigat duminică 22 martie unul dintre cele mai importante jocuri din cariera ei. În finala de Indian Wells 2015, Simona Halep a întâlnit-o pe fostul lider mondial, actualul număr 21 WTA, Jelena Jankovic, cea care în 2010 a reuşit să se impună la turneul de peste ocean. În cele din urmă constănţeanca a reuşit să se impună cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4.

Pentru jucătoarea noastră disputa a fost extrem de emoţionantă, ea urcând pe primul loc în clasamentul pentru Turneul Campioanelor, realizat pe baza punctelor acumulate de-a lungul întregului sezon!

Din păcate pentru ea, Simona Halep a pierdut primul set scor 2-6. Setul secund a fost mult mai echilibrat. Jankovic şi-a făcut constant serviciul, iar la scorul de 4-3 a urmat un ghem extrem de important. După mai multe avantaje, Halep a avut minge de 4-4. Şi a egalat situaţia. A urmat un nou ghet extrem, etrem de important. Din păcate Simona Halep nu a reuşit să-şi adjudece serviciul. 5-4. Următorul ghem a fost unul în care Simona a impus ritmul, Jankovic a făcut dublă gheşeală, Simona a profitat şi a câştigat egalând situaţia 5-5. Un nou ghem cu românca în prim plan, câştigat în cele din urmă. 6-5. Conaţionala noastră a avut două mingi de set, adjudecată în cele din urmă şicea de-a doua şi a egalat situaţia la general 7-5.

Începe setul decisiv. Halep îşi adjudecă primul ghem. Jankovic este mult mai decisă şi egalează situaţia (1-1).Sârboaica loveşte mult mai apăsat, românca fiind obosită. Jankovic are minge de break, prifitând şi trecând în avantaj. Jelena conduce meciul, Simona revine. şi restabileşte egalitatea la ghemuri (2-2). Din nou Halep nu-şi poate adjudeca serviciul, şi este condusă pe tabelă 2-3. În ghemul următor se schimbă situaţia. Halep se vede nevoită să rişte şi câştigă ghemul. 3-3. Mai mult românca trece în avantaj şi are prima şansă 4-3. Jankovic a reuşit break-ul dar românca avea un ghem avans.

De aici pe teren a existat o singură jocătoare şi anume SIMONA HALEP cea care a făcut spectacol şi a câştigat în cele din urmă pe deplin meritat.

 

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)