Victorie in stil de mare echipa. Markovic decisiv in final

0
Posted March 14, 2015 by Lucian Popa in Baschet

marIndiferent cine ce spune, Oradea ştie să se mobilizeze la meciurile decisive. A demonstrat-o şi vineri când au câştigat meritat în faţa unei formaţii extrem de valoroase. Primul sfert a fost a lui Nuhanovic cu o evoluţie de excepţie, iar în partea a doua s-au remarcat Subotic şi decisivul Markovic. Acesta din urmă a marcat cu siguranţă în momentele dificile ale întâlnirii şi a înclinat balanţa în favoarea gazdelor. Cu această victorie, orădenii speră la o prezenţă în play-off iar aici cine ştie ce se poate întâmpla.

În cadrul etapei a XXIV-a a Ligii Naţionale formaţia CSM U Oradea a primit vineri 13 martie în Arena “Antonio Alexe” din Oradea vizita celor de la BCM U Piteşti. La finele unei partide extrem de echilibrate şi tensionate gazdele au reuşit în final să se impună cu scorul de 104-97 (27-24. 20-23, 28-28, 29-22). A fost un meci foarte dificil pentru ambele echipe care ţinteau victoria prezenţa în play-off fiind o miză foarte mare.

Dillon a marcat primele puncte pentru gazde în timp ce Ross a înscris şi el cu lejeritate. Nuhanovic câştigă duelul sub panoul advers cu Milosevic sau Djapa dar Oradea suferă la recuperările ofensive. Nuhanovic ajunge la cota şapte în timp ce acelaşi număr de recuperări la au oaspeţii sub panoul advers. ei recuperează şi pe tabela de marcat iar la +6 Oradea, Hristu Sapera solicită timp de odihnă (23-17). Finalul a fost echilibrat, Ross înscriind din nou dintr-o aruncare deschisă.

Partea a doua începe sub semnul echilibrului. Milosevic transformă ambele libere iar Pantic pe cea suplimentară. După o nouă reuşită a lui Kovac, Cristian Achim antrenorul gazdelor solicită timp de odihnă (32-29 arăta tabela). Dillon în urma unei incursiuni personale înscrie în timp ce după aproape cinci minute ambele echipe ajung în penalitate. Se joacă descis, piteştenii marcând cu lejeritate asta în condiţiile în care apărarea gazdelor lasă de dorit. Satulo este perfect de la distanţă în două rânduri iar la scorul 44-43 oaspeţii cer un nou timp de odihnă. Vlahovic ratează ambele libere !!!, iar Subotic înscrie de al distanţă. Djapa ratează şi el ambele libere iar la pauza mare tabela arăta 47-47.

Djapa deschide sfertul al treilea cu un coş de la distanşă, iar Nuhanovic înscrie şi el. Acelaşi Djapa cu trei adversari sub panoul orăden reuşeşte să puncteze şi să obţină libera suplimentară transformată. Satulo şi Nuhanovic înscriu din nou iar oaspeţii par să impună ritmul. Fază controversată, Subotic aruncă de la distanţă iar este faultat de Fraseniuc. Acesta din urmă protestează o decizie de penalitate  întârziind să apară. Subotic este perfect şi transformă toate cele trei libere. Oradea revine în  joc datorită lui Subotic iar după un timp de odihnă (scor 59-59) solicitat din nou de Sapera, începe spectacolul. Kovac înscrie de la distanţă. Vlahovic îi imită, de două ori Dillon punctează pentru ca Ross să fie de neoprit. Subotic printr-un sleam-dunk ridică tribunele în picioare (68-66) iar Ross înscrie din zero grade. Vlahovic la al doilea coş consecutiv de la distanţă în timp ce Ross aproximativ din aceeaşi poziţie repetă performanţa. Sfertul se încheie la egalitate Subotic şi Djapa fiind ultimii marcatori.

O dată cu trecerea timpului tensiunea este crescândă atât în tribună cât şi pe parchet. Paşca înscrie iar bucuria este în stilul propriu iar Pantic depăşeşte uşor adversarul direct. Paşca înscrie din nou pentru ca Satulo să îl imite automat. Oradea are şase lungimi avans, piteştenii find aproape de penalitate.  Fraseniuc pătrunde şi înscrie în timp ce Markovic şi Ross transformă liberele suplimentară. Subotic punctează de la libere iar Kovac este incredibil. două coşuri de la distanţă în decurs de doar 30 de secunde iar tateba arată 90-90. Markovic dă lovitura decisivă. Înscrie de la distanţă şi transformă libera suplimentară. Patru puncte într-un singu atac. Maric la fel ca şi cu Craiova, într-u moment tensiunat ratează ambele libere iar la celălalt panou, Markovic duce Oradea la +7. Urmează o perioadă neînţeleasă de nimeni. Sapera schimbă doi jucători. Achim îl schimbă pe Corpodean cu Vlahiovic, după aceea nimini nu ştie ce a în mintea lui. În cheamă din nou pe Vlahovic să-l schimbe cu Paşca, dar total în afara regulamentului. Schimbarea nu se mai produce. Djapa înscrie de la distanţă iar Dillon transformă doar o liberă. Milosevic este certat rău pe bacna de rezervă iar finalul este extrem de interesant. Vlahovic înscrie lejer moment în care Ross ia toate acţiunile pe cont propriu. Este faultat dar înscrie de la libere. Vlahovic este şi el exact la libere iar Oradea conduce 100-97. Alb-violeţii irosesc un atac Oradea înscrie prin Markovic. La ultima fază a jocului, mingea revine în terenul orădenilor, arbitrii lasă meciul să continue iar Subotic înscrie. Risipă mare de efort pentru orădeni care au demonstrat că sunt o echipă extrem de redutabilă pe propriul teren. De partea cealaltă vizitatorii au gestionat mai slab finalul de joc în care Radovan Markovic a făcut diferenţa.

Partida a început cu o mică întârziere datorită unei eterne probleme şi anume unul dintre panouri căzând practic fiind foarte aproape să-l accidenteze pe un oficial la oaspeţilor. Deşi au un joc în creştere, orădenii nu se bucură de sprijinul publicului care altă dată umplea tribunele la o astfel de cnfruntare. Următoarea etapă, ultima a sezonului regulat pentru bihoreni, vor juca sâmbătă 21 martie la Timişoara cu Baschet Club din localitate.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Subotic 25 de puncte, Markovic 22 puncte. Dillon 16 puncte şi Nuhanovic cu o prestaţie solidă a ajuns la 15 puncte pentru gazde. De partea cealaltă Ross a înscris 29 puncte, Satulo 15, Djapa şi Milosevic câte 14. În tabăra gazdelor a absentat Ante Krapik dintr-un motiv nedezvăluit de oficialii gazdelor.

Foto: Roby Boroş.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)