Prima reprinza de cosmar pentru ros-albastrii

0
Posted April 25, 2015 by Lucian Popa in Fotbal
Ciao restaurant - pizzerie

002În cadrul etapei a IV-a a fazei play-out a Seriei a II-a, Liga a II-a, FC Bihor a susținut sâmbătă 24 aprilie pe Stadionul Municipal “Iuliu Bodola” din Oradea jocul cu cei de la FC Caransebeş. Surprinzător la finele partidei oaspeţii au reuşit să se impună cu scorul de 3-0 (3-0) prin reuşitele lui Stoica, Artean şi Dinu. FC Bihor a lăsat o impresie extrem dezamăgitoare după un meci în care pur şi simplu nu au fost capabiil să de-a o replică măcar la nivelul ligii secunde, majoritatea jucătorilor fiind fără motivaţie şi fără niciun pic de dăruire. Din păcate pentru ei ar putea fi ultimul meci oficial la Oradae în era “FC Bihor” marţi 5 mai fiind termenul în care se va lua o decizie importantă la Judecătoria Oradea cu privire la viitorul echipei şi la o posibilă intrare în faliment.

Meciul a debutat cu o întârziere de cinci minute în semn de protest faţă de faptul că autorităţile locale nu se implică activ în viaţa echipei. Mai mult fotbaliştii formaţiei organizatoare au ieşit pe teren cu un banner pe care scria “Mulţumim că ne-aţi minţit Consiliul Judeţean Bihor,” iar undeva între mesaje şi numele lui Cornel Popa. Un mesaj clar prin care echipa îşi arată nemulţumirea faţă de promisiunile făcute.

Bihorenii au avut prima acţiune în minutul 3 atunci când acţiunea de atac a lui Cigan pe partea stângă a fost finalizată cu un şut plasat de Ember de la 12 m puţin pe lângă. A fost cea mai mare ocazie a gazdelor. După 14 minute de joc în urma unui contact în careu între Lorincz şi Stoica, centralul acordă corect penalty. Execută acelaşi Constantin Stoica, dar Fildan apără!!!

Trec doar cinci minute şi vizitatorii deschid scorul. Cotigă face o cursă pe dreapta, centrează perfect în careu pentru Stoica, care venit lansat în joc centrală înscrie fră probleme (0-1).

În minutul 28 oaspeţii îşi majorează diferenţa, Lupu ia o acţiune pe cont propriu, pe partea stângă, scoate la marginea careului pentru Artean care cu un şut plasat în învinge pe Fildan (0-2). Orădenii simt şocul şi nu mai au încrederea necesară să atace. Fiecare jucător încearcă să găsească o soluţie personală, iar în atac echipa organizatoare nici nu contează de fiecare dată atacanţii fiind cu apetele la poartă.

Cu două minute înainte de pauză, Dinu stabileşte scorul final. A fost un corner de pe partea dreaptă, Fildan a respins în primă fază balonul, apărarea gazdelor nu a reuşit să îndepărteze pericolul, iar Dinu din patru metri a marcat nestingherit (0-3). Înainte de fluierul de final al primului mitan, Florin Pop a şutat de la 16 metri modest.

În partea a doua elevii lui Alin Artimon au dominat tactic jocul, ei fiind mereu în superioritate numerică la finalizare. Roş-albaştrii schimbă sistemul de joc rămân în trei fundaşi ceea ce le permite oaspeţilor să atace mult mai lejer. Săulescu în careul bihorean ratează execuţia, iar Ember din lovitură liberă îl întinde pe Pascal. Căldura şi diferenţa de pe tabelă face ca meciul să scadă în intensitate. Cele două echipe sunt rupte la mijlocul terenului, trecând peste faza de constracţie. Nou intratul Birău de la 16 metri şutează de puţin peste pentru ca Florin Pop să ezite la finalizare. La majoritatea contraatacurilor, vizitatorii sunt în superioritate numerică. Finalul a găsit stadionul aprope gol, majoritatea spectatorilor plecând înainte de ultimul fluier al jocului.

Înfrângere extrem de greu de acceptat pentru o echipă care se luptă cu insolvenţa, cu falimentul şi cu alte probleme, presiunea fiind din ce în ce mai mare pe umerii jucătorilor care nu sunt motivaţi în nciun fel. De partea cealaltă, cei din Caransebeş au dat o replică foarte bună, ei stăpânind foarte bine arma contraatacului nde s-a făcut diferenţa.

Etapa viitoare, sâmbătă 2 mai FC Bihor va juca la Poncota pe terenul celor de la Şoimii.

Bihor: Fildan – Letan, Pascariu, Fl. Lazăr , Lorincz (53 Lukacs) – Haş, Ember (70 Ţoca) – Andor, Sorian, Pop – Cigan (64 Dobrescu).
Antrenori: Gheorghe Silaghi şi Vasile Sin.

FC Caransebeş: Pascal – Tomozei, Barbu, Cotigă (53 Birău), Dinu  – Artean, Săulescu – Stoica, Lupu (76 Popa), Pîrvu – Roman (87 Suru).
Antrenor: Alin Artimon


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)