Mircea Fodor, presedinte FC Bihor : Speram la inca o amanare sau la clementa”

2
Posted May 4, 2015 by Lucian Popa in Fotbal

001Marţi 5 mai va fi o zi istorică pentru istoria clubului FC Bihor, cel mai vechi club din România, şi clubul care a reuşit să câştige într-un singur sezon două campionate, unul în românia şi unul în Ungaria. Ameninţaţi tot mai serios cu falimentul, orădenii sunt la “Capătul drumului” totul dar absolut totul fiind decis de un judecător sindic, care ar putea decide ca acest club să intre în faliment.

Invitat în cadrul unei emisiuni radio, Mircea Fodor (foto in costum) preşedintele celor de la FC Bihor Oradea avea să spună:
“O parte dintre oamenii de afaceri nu au posibilitatea să ajute clubul. O altă parte spun direct nu mă interesează şi mai e o parte care e alături de noi. Nu mulţi au fost cei atunci când au auzit că sunt probleme la FC Bihor au fost foarte pozitivi. De ani buni se scrie că FC Bihor este o gaură neagră şi acest lucru a fost implementat, iar lumea a perceput ca şi atare. Din păcate situaţia noastră este dificilă, jucătorii sunt cu psihicul la pământ.
Noul antrenor a mers la băieţi şi le-a cerut să joace dar după victoria cu Caransebeş, iar reacţia autorităţilor a fost zero”.

Referitor la data de 5 mai în care se va judeca soarta clubului în viitor, acesta avea să spună:
“Multe noutăţi nu avem, noi ne-am pregătit apărarea sau atacul, nu ştiu cum să o numesc. Sincer aş dori o amânare pentru a veni un investitor să plătească insolvenţa în jur de 400 000 euro, 22 de rate neplătite. Din păcate planul insolvenţei este depăşit. Au fost plătite 14 rate, mai trebuiesc 22. Există un gram de speranţă, chiar şi cu banii de pe Claudiu Keseru aproximativ 50 000 eur taxă de solidaritate taxă impusă de FIFA cluburilor care cumpără jucătorul. Noi încercăm să convingem în instanţă dar trebuie să scăpăm din punct de vedere sportiv, ceea ce am şi realizat după ce FC Olt s-a retras din campionat.
Sunt aproape de a semna un contract cu un nou investitor, dar nu pot să vă dau detalii. Sper să se găsească o ultimă perioadă de clemenţă. Sper ca un investitor din afara oraşului să vină să ne ajute. anm avut deja o întâlnire cu dânsul de o săptămână şi acum să vedem ce va fi mâine marţi 5 mai la tribunal. Nu am nimic că cei de la Consiliul Judeţean Bihor pentru că ei au rămas singurii alături de noi. Nu pot să rămân indiferent la situaţia actuală şi mi-ar părea rău să se declare falimentul. S-a ajuns într-o situaţâie extrem de urâtă. Datoriile noastre nu sunt cele mai mari, printre cele mai mici comparativ cu alte echipe din ţară. Spre binele fotbalului românesc cluburi ca Rapid, Dinamo sau Ceahlăul Piatra Neamţ să scape şi ei de insolvenţă. Jucătorii nu şi-au mai primi salariile de patru luni”.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

  1.  
    un bihorean

    Va rog frumos domnule Popa cand aflati maine decizia sa ne anuntati si pe noi…stam cu sufletul langa echipa noastra si maine in acest moment foarte greu si sa speram ca vom avea parte de clementa din partea judecatorului sindic si ca investitorul respectiv o sa vina…FORZA ORADEA!FORZA FC BIHOR!
  2.  
    un bihorean

    FC BIHOR TRAIESTEEEE!!!MOARE DAR NU SE PREDA!!!AU PRIMIT INCA O AMANARE PANA PE 29 SEPTEMBRIE!!!

Adauga un comentariu


(obligatoriu)