Scrima si judo-ul salveaza prestatia Romaniei la Baku

0
Posted June 29, 2015 by Lucian Popa in Altele sporturi
Ciao restaurant - pizzerie

lariJocurile Europene de la Baku, Azerbaidjan, au ajuns la final. Dupa o competitie ce s-a intins pe durata a 16 zile, delegatia Romaniei a incheiat pe locul 17 in clasamentul pe medalii, cu un total de 12, din care 3 de aur, cinci de argint si patru de bronz. Intrecerea a fost dominata autoritar de Rusia, care a obtinut 164 de medalii (75 de aur, 40 de argint si 45 de bronz). Pe locul secund s-a situat, la distanta uriasa, tara gazda, cu 56 de medalii, in timp ce podiumul a fost incheiat de Marea Britanie, cu 47 de medalii.

Scrima a fost protdrapelul delegatiei Romaniei, aducand doua dintre cele trei emdalii de aur. Ana-Maria Branza a urcat pe primul loc in concursul individual de spada, dar si in concursul pe echipe, alaturi de coechipierele sale, Simona Gherman, Simona Pop, Anca Tataran. Tot in concursul de scrima am obtinut doua medalii de argint si la masculin. Tiberiu Dolniceanu in concursul individual, iar in concursul pe echipe, Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu si Madalin Bucur au obtinut tot argint. Scrima a dus si o medalie de bronz, in concursul individual de spada, prin Simona Gherman.

Judo-ul ne-a adus si el o medalie de aur, prin Andreea Chitu, la categoria -52 kg.

Gimnastica a adunat si ea trei medalii, argint la barna prin Anreea Iridon, si bronz la paralele feminin prin aceeasi Andreea Iridon si la masculin prin Marius Berbecar.

Gimnastica aerobica, ansamblu mixt – Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocser si Lucian Savulescu, a adus si ea o medalie de argint.

Echipajul feminin de kaiac dublu feminin format din Roxana Borha si Elena Meroniac a urcat pe treapta a doua a podiumului in proba de 500 metri.

Si proba de sambo a adus o medalie Romaniei, de bronz, la categoria 60 kg, prin Daniela Hondiu.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)