Analiza “fotbalului mic” facuta de Valer Vancea presedintele AJF Bihor

0
Posted July 2, 2015 by Lucian Popa in Fotbal
Ciao restaurant - pizzerie

007La finele fiecărui sezon fotbalistic, Valer Vancea (foto), preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor face o analiză a activităţii fotbalistice locale. El face publice datele tuturor întrecerilor de seniori şi juniori organizate sub egida AJF-ului, şi binenţeles că laudă punctele pozitive, dar în acelaşi timp publică şi cele mai puţin pozitive.

Înainte de toate, Valea Vancea a ţinut să felicite echipa Luceafărul Oradea care a ajuns în eşalonul al treilea, deşi atenţie nu a jucat în barajul de promovare!!! Cu alte cuvinte ei au câştigat seria judeţeană  la diferenţă de puncte extrem de mare şi au fost promovaţi automat.

“Din păcate echipele noastre din Bihor care au promovat la baraj s-au retras. Vezi exemplele lui Beiuş, Valea lui Mihai  sau altele. Nu este cazul Luceafărului care va face o figură frumoasă într-un eşalon superior. Au retrogradat Crişul Aleşd şi Liberty Oradea, la finele sezonului trecut dar conform regulamentului, acestea se pot menţine că vor apărea probleme la unele echipe. Aici ne referim la FC Bihor II sau Partium Oradea formaţii care se parec ă nu vor mai continua în Liga a IV-a. Vom avea din nou o singură serie cu 16 echipe cu trei nou promovate din Campionatul Judeţean: Mădăras, Bunteşti şi Diosig. Nu au fost evenimente neplăcute sau nedorite, doar aşa izolate şi s-au luat măsurile care se impun. Trebuie lăudată activitatea juniorilor, unde în ultimii ani echipele care au câştigat în Bihor au ajuns în faze finală. Vom avea Adunarea Generală a AJF Bihor pe data de 3 august la Universitatea din Oradea, pentru ca prima etapă a sezonului 2015-2016 să aibă loc pe data de 14-15 august. În data de 7 sau 8 august pe Stadionul Municipal “Iuliu Bodola”din Oradean va avea loc Supercupa AJF Bihor, asta în funcţie de cei de la Beiuş, care joacă Cupa României” spunea acesta.

Referitor la fotbalul din Liga a V-a, din păcate s-au retras trei echipe în timpul întrecerii şi anume Cetatea Biharea, AS Cefa şi Sporting Lugaş. Cel mai probabil din sezonul viitor vor exista doar două serii a câte 16 echipe fiecare. iar prima etapă a noului sezon se va juca cel mai probabil pe data de 22 august. O altă măsură interesantă ar putea fi cuplajele fotbalistice la juniorii D şi E pentru ca echipele unui singur club angrenate în competiţii să nu plătească două baremuri şi să folosească juniorii care nu au evoluat la o categorie de vârstă, imediat la alte mai mică.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)