CSM U Oradea apeleaza la serviciile unui fost coordonator de joc

0
Posted July 6, 2015 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

frnaWilliam Franklin (foto) este noul conducător de joc al echipei CSM-U Oradea. Sportivul nord-american se întoarce la formația bihoreană după un an. El a semnat un contract cu valabilitate pentru sezonul competițional 2015/16.

Născut pe data de 5 aprilie 1985 în Texas, Franklin măsoară 1.84 metri și evoluează pe poziția 1. El a petrecut trei sezoane alături de CSM Oradea (în primul nu a jucat, accidentându-se în presezon). Americanul a fost component al formației roș-albastre între 2011 și 2014.

În perioada amintită, Will a disputat 76 meciuri în Liga Națională, respectiv 12 în Cupa României. El a adăugat șase prezențe în EuroChallenge, respectiv două participări la All Star Game-ul baschetului românesc. În competițiile păstorite de FR Baschet, Franklin a totalizat 926 puncte, 388 pase decisive, 324 recuperări (73 ofensive), 118 intercepții și 144 posesii pierdute pentru 1178 puncte de eficiență în 2616 minute de joc.

Doar site-ul www.arenabihoreana.ro anunţa în exclusivitate dorinţa conducerii CSM-ului de a apela din nou la serviciile lui Will Franklin. În cele din urmă tarnsferul a fost realizat.

Cele mai bune rezultate atinse de formația bihoreană au fost consemnate în perioada petrecută de Will în roșu și albastru. El a contribuit la câștigarea locului 3 în ediția 2012/13 a Ligii Naționale, respectiv la disputarea finalelor de Cupa României și Liga Națională în stagiunea imediat următoare. Rolul său la aceste rezultate a fost deosebit de important.

Franklin a petrecut sezonul competițional 2014/15 în Polonia, alături de două echipe: Energa Czarni Slupsk și Polski Cukier Torun. El a jucat zece meciuri pentru prima, respectiv 20 pentru cea de-a 2-a, fiind titularizat în toate cele 30 de partide disputate. Will a avut medii statistice de:

– 10.7 puncte, 6.5 pase decisive, 3.0 recuperări și 1.0 intercepții în 33:46 minute pentru 12.8 la eficiență pentru Czarni.
– 13.2 puncte, 7.7 pase decisive, 5.0 recuperări și 1.6 intercepții în 32:35 minute pentru 18.7 la eficiență pentru Torun.

Cea mai bună prestație a fundașului nord-american în sezonul 2014/15 s-a consemnat în meciul pe care echipa sa l-a câștigat împotriva echipei Polpharma, scor 107-65. Franklin a avut 20 puncte, 13 pase decisive, 8 recuperări, 2 intercepții și 41 la eficiență în 30 minute de joc. Will a terminat sezonul 2014/15 cu nouă meciuri în care a atins sau depășit cota 19 în dreptul eficienței.

Absolvent al universității Bradley în anul 2007, Franklin a jucat la nivel profesionist pentru ENAD (Cipru), Borac Nektar (Bosnia), NY Phantoms Braunschweig (Germania), respectiv Etoile Sahel (Tunisia).

Will este apreciat de către antrenorul Cristian Achim pentru abilitatea de a juca extrem de eficient în ambele faze ale jocului. De asemenea, Franklin s-a remarcat în perioada petrecută alături de CSM că este un jucător stabil din punct de vedere psiho-emoțional, fiind genul de jucător care găsește soluții utile și benefice propriei echipe în momentele decisive ale meciurilor. Totodată, sportivul nord-american a demonstrat că este un jucător orientat spre succesul echipei, nefiind interesat de statistica personală, lucru destul de rar întâlnit la baschetbaliștii care au foarte mult mingea în mână, așa cum este cazul conducătorilor de joc.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)