O competitie interesanta care aduce Blueline Nojorid pe podium

0
Posted July 9, 2015 by Lucian Popa in Altele sporturi
Ciao restaurant - pizzerie

Cosmin BotaClubul de tir cu arcul Blueline Nojorid a urcat pe podiumul concursului 3D Bowhunter Open, desfăşurat recent la Moneasa, în judeţul Arad. La acest tip de competiţie se poate concura cu toate categoriile de arc, pe ţinte 3D în formă de animale în mărime naturală. Competiţiile de acest gen se desfăşoară în pădure, în teren variat, distanţele de tragere fiind cunoscute şi necunoscute, pentru a face concursul mai spectaculos.

Aflat la a doua ediţie, concursul de la Moneasa organizat de clubul arădean Fitnext a reunit pe linia de tragere circa 40 de arcaşi din toată ţara. Sportivii de toate vîrstele s-au înscris la diviziile de arc tradiţional, olimpic, barebow şi compound. Cele două runde a cîte 14 ţinte şi-au desemnat campionii după o zi întreagă de concurs.

Dacă la copii şi juniori podiumul a fost dominat de sportivii clubului organizator, categoriile de adulţi au promovat arcaşi de la diverse cluburi participante. Bihorul a fost bine reprezentat de Cosmin Bota, legitimat la C.S. “Blueline” Nojorid, care s-a clasat pe locul 3 la categoria Barebow Recurve, cu 289 de puncte, obţinînd medalia de bronz. Celelalte două locuri au fost ocupate de Mircea Amza (TM Archery) şi de Szeres Geza (White Lion Oradea). “A fost un concurs cu grad mediu de dificultate, dar foarte bine organizat. Mă voi pregăti mai bine pentru competiţiile următoare. Şi eu, şi alţi arcaşi din ţară, abia aşteptăm să ne revedem la Oradea, la Cupa Toamnei Orădene \ Cupa Cetăţii, sau la vreo etapă de Campionat Naţional”, a declarat Cosmin Bota.

C.S. “Blueline” Nojorid este membru al Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor. Acest sport s-a dezvoltat foarte mult în judeţul nostru, numai în ultimul an fiind înfiinţate trei cluburi noi de tir cu arcu


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)