Romancele, vicecampioane europene universitare la baschet 3×3

0
Posted July 27, 2015 by Lucian Popa in Baschet

bascDupa titlul european cucerit la seniori in toamna anului trecut, baschetul 3×3 aduce o noua performanta pentru Romania. Sportivele universitatii „1 Decembrie 1918″ Alba Iulia au cucerit medaliile de argint la Campionatele Europene Universitare de baschet 3×3 care au avut loc la Kragujevac, in Serbia, la finalul saptamanii trecute.

Echipa formata din Marta Fodor, Alina Chivu, Bianca Voica si Dora Ardelean a reusit un parcurs de exceptie, eliminand in sferturile de finala formatia gazda, Universitatea din Kragujevac, in timp ce in semifinale a trecut cu 14-10 de Universitatea Federala Siberiana din Rusia.

In ultimul act al competitiei slovencele de la Universitatea din Ljubljana s-au dovedit mult prea puternice si s-au impus cu 14-9 in fata formatiei pregatite de profesorul Sorin Simon.

In competitia masculina, reprezetanta tarii noastre, Universitatea din Pitesti, a incheiat pe locul 9.

Echipele romanesti au obtinut calificarea pentru competitia din Kragujevac dupa ce au castigat Campionatul National Universitar de Baschet 3×3 organizat de Federatia Sportului Scolar si Universitar in parteneriat cu Federatia Romana de Baschet, Sport Arena si Raiffesien Bank si care a fost gazduit de Agronomia Bucuresti.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)