Adunarea Generala a hotarat. Start in liga a IV-a si a V-a pe data de 22 august

0
Posted August 4, 2015 by Lucian Popa in Fotbal
Ciao restaurant - pizzerie

002Luni 3 august, reprezentaţii echipelor de copii, juniori şi seniori afiliate la AJF Bihor au fost aşteptate la Adunarea Generală. la limită pentru a avea cvorum. Şedinţa a debutat cu o dare de seamă a lui Valer Vancea (foto în picioare) actualul preşedinte al AJF Bihor. Acesta a supus la vot ordinea de zi după care a făcut cunoscute realizările şi problemele cu care se confruntă fotbalul bihorean sau mai bine spus, fotbalul mic. Activitatea AJF Bihor timp de un an de zile de la ultima AG, a cuprins realizări la toate nivelurile. Copii au ajuns în faze avansate ale întrecerii pe majoritatea categoriilor de vârstă, la juniori formaţia CF Bihorul Beiuş a jucat finala naţională, iar la seniori Luceafărul Oradea câştigătoarea detaşată a seriei a promovat fără a juca barajul, adversarii având unele probleme care nu au fost rezolvate în timp util. Au existat unele schimburi de experienţă cu judeţele apropiate geografic la nivelul juniorilor şi arbitrilor, dar şi unele schimburi de experienţă cu cei din Ungaria, pe mai multe paliere de activitate.  Binenţeles ca şi în fiecare an problemele au existat la nivelul organizării jocurilor de pe propriul teren şi anume echipele care nu au puse la punct bazele sportive, iar derogirile au venit an de an. Din lipsă de reprezentanţi ai echipelor de copii şi juniori nu a putut fi ales reprezentatul acestei categorii de competiţii în cadrul Birouli Executiv al AJF.

Valer Vancea a ţinut să precizeze de doi sau trei ani nu a mai fost îmbunătăţit actualul ROAF, după care fotbalul românesc îşi desfăşoară activitatea iar atunci când va fi publicat sau postat pe siteul oficial al FRF, acest regulament va fi făcut propus fiecărui conducător.

A urmat raportul de comisiei de cenzori unde sumele au fost de-a dreptul foarte mari. La capitolul venituri a existat suma de 188 373 ron pentru ca toate cheltuielile AJF-uli să fie undeva în jurul cifrei de 150 912 ron. A existat şi un excedent de aproximativ 37 000 ron. Cu alte cuvinte AJF-ul încasează sume frumoase, taxă de afiliere, viza anuală, cartonaşe, amenzi, penalizări şi există şi un excedent. Ani de-a rândul nimeni nu a comentat nimic la acest capitol…

Discuţiile cele mai interesante au fost la Liga a IV-a. Liviu Codre reprezentantul echipelor în Biroul Executiv al AJF a propus startul noii ediţiei în perioada 14-15 august. Niciun vot nu a fost pentru. În schimb în week-end-ul 21-22 au fost 14 voturi pentru iar la start vor fi 16 echipe. Poiana Budureasa şi Crişul Aleşd, care au fost retrogradate în sezonul trecut au rămas în acest eşalon iar CS Mădăras şi CS Diosig au promovat. Zorile Bunteşti a treia echipă promovată a anunţat că s-a retras. FC Bihor II şi CS Partium echipele cu probleme au avut şi reprezentanţi şi au anunţat că vor continua activitatea.

005În runda inaugurală sunt programate partiele:
CS Diosig Bihardioszeg – CSO Ștei
FC Hidișel – Crișul Aleșd
Viitorul Borș – CSM Olimpia Salonta
CS Mădăras – CSU Partium Oradea
Viitorul Marghita – Poiana Budureasa
Crișul Sântandrei – FC Universitatea Oradea
Unirea Valea lui Mihai – FC Bihor II
Victoria Avram Iancu – CF Bihorul Beiuș

CF Liberty va evolua în noul sezon în Liga a 5-a, acolo unde figurează înprezent 32 e echipe înscrise.

O altă problemă extrem de interesantă a fost dezbătută cu privire la plata baremului de arbitraj. Echipele primesc un buget din partea primăriei sau a sponsorului, plătesc baremurile de arbitraj şi premisc în schimb doar chitanţă şi nu factură. Când organele de control vin să verifice activitatea primăriilor şi implicit a cluburilor, lipsesc chitanţele pentru sumele plătite.

Prima dată a fost propus un cont în care echipele să vireje banii necesari baremului… Nu s-a ajuns la un numitor comun. După aceea o propunere a fost ca arbitrii să aibă fiecare PFA, ceea ce a adus din nou discuţii că nu toţi arbitrii au 18 ani şi nu pot să-şi facă PFA. Subiectul nu a vut în final o soluţie.

Faţă de sezonul trecut şi în Liga a V-a s-a schimbat modul de desfăşurare, nu vor mai exista trei serii pe criterii geografice, ci doar două cu câte 16 echipe fiecare. cu alte cuvinte vor exista două campionatel la fel ca şi la Liga a IV-a. De asemenea au fost discuţii cu privire la modul de promovare, majoritatea fiind de părere că primele două locuri în cele două serii la finele competiţiei să promoveze direct în Liga a IV-a. A fost doar o propunere susţinută de Biroul Executiv al AJF şi care probabil va fi aplicată.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)